12:28 04.05.2020

У Києві останніми днями знижується кількість тих, у кого виявили коронавірус, але зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація, - Кличко

2 хв читати
У Києві останніми днями знижується кількість тих, у кого виявили коронавірус, але зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація, - Кличко

Кількість киян, у яких за минулу добу підтвердили захворювання коронавірусом, збільшилася на 24 людини, один випадок летальний, заявив у понеділок мер Києва Віталій Кличко.

"Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання коронавірусом, збільшилася ще на 24 людини. Один випадок, на жаль, летальний. На сьогодні в столиці вже 1535 підтверджених випадків захворювання COVID-9. З них 27 осіб померли", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок опівдні.

Так, за минулу добу хворобу підтвердили в 15 жінок віком від 27 до 81 року та 8 чоловіків від 19 до 74 років, а також у молодої людини 17 років. У лікарні столиці госпіталізували 10 пацієнтів. Решта лікуються на самоізоляції під контролем медиків.

"Зазначу, що кілька днів кількість тих, у кого виявили вірус, дещо зменшується. Але водночас зростає кількість інфікованих, яким потрібна госпіталізація. Сьогодні в стаціонарах міських лікарень із діагнозом "коронавірус" перебувають 215 пацієнтів, зокрема четверо дітей. З підозрою на COVID-19 - 68 хворих. Із пневмоніями загалом 413 пацієнтів", - повідомив Кличко.

Мер також зазначив, що в столичних лабораторіях уже дослідили загалом понад 13,6 тис. ПЛР-тестів.

"Повідомлю, що в лабораторіях, яких у столиці чотири, за минулу добу досліджено 390 зразків матеріалу. Загалом у Києві дослідили вже більше ніж 13 600 ПЛР-тестів. Такі тести роблять лише людям із підозрою на коронавірус - за рекомендаціями лікарів, а також хворим на пневмонію", - сказав Кличко.

За словами мера, сьогодні в столиці є 14 тис. тестів. Також Київ очікує ПЛР-тести українського виробництва та проводить переговори про закупівлю тестів за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області окупанти атакували машину "швидкої допомоги"

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, більше половини з них - на покровському та курахівському напрямках

Україна та ЄС ґрунтовно обговорили текст проєкту безпекової угоди

Зеленський заявив про наявність домовленостей із партнерами щодо додаткових систем ППО для України

Унаслідок ворожих ударів по Хотімлі одна людина загинула, двоє поранених

Російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію - Зеленський після розмови з Сирським

Понад 110 зразків автотехніки допущено до експлуатації в ЗС України з березня 2022 року - Міноборони

Єрмак обговорив з міністром оборони Італії ситуацію на фронті

Кожен власник зруйнованого житла за кілька тижнів зможе подати заяву до Реєстру збитків

Масштабну пожежу в Харкові повністю загасили, жертв і постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА