16:44 26.08.2020

ВАКС призначив до розгляду по суті справу про розтрату майже 10 млн грн держкоштів екс-керівниками ДП "Держзовнішінформ"

2 хв читати
ВАКС призначив до розгляду по суті справу про розтрату майже 10 млн грн держкоштів екс-керівниками ДП "Держзовнішінформ"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) за підсумками підготовчого засідання призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням посадових осіб держпідприємства "Держзовнішінформ", які в травні 2013-го - лютому 2014 рр. уклали з приватними підприємствами договори про надання послуг із формування баз даних і підписали акти приймання-передання наданих послуг із зазначеними суб'єктами господарювання на загальну суму 9 млн 879,958 тис. грн.

Згідно з інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Facebook у середу, у зазначених договорах та актах приймання-передання наданих послуг відображено завідомо неправдиві відомості про фактичне виконання передбачених договорами послуг, які реально державному підприємству не надавали. Це свідчить про внесення посадовими особами "Держзовнішінформу" завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів і розтрату грошових коштів на зазначену суму.

Наступне засідання ВАКС призначено на 28 серпня 2020 року.

Як повідомлялося, в липні 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом САП завершили досудове розслідування щодо екс-директора й екс-заступника директора ДП "Держзовнішінформ", яких підозрюють у розтраті 9,87 млн грн підприємства.

Стороні захисту 21 липня 2017 року було відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

"За версією слідства, у період з травня 2013 року до лютого 2014 ці особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від ДП "Держзовнішінформ" на рахунки кількох приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховано відповідно до укладених договорів і підписаними актами прийому-передання наданих послуг", - зазначали в НАБУ.

Як уточнювалося, встановлено, що ці приватні підприємства фактично жодних послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

У квітні 2017 року екс-директору й екс-заступнику директора "Держзовнішінформ" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА