19:26 17.11.2020

Космонавти встановили нову латку на місці витоку повітря на МКС

2 хв читати
Космонавти встановили нову латку на місці витоку повітря на МКС

Нова латка, встановлена на передбачуваному місці витоку повітря на Міжнародній космічній станції (МКС), імовірно повністю її усуне, сподіваються в "Роскосмосі".

"Члени російського екіпажу МКС встановили нову латку на передбачуване місце витоку атмосфери в модулі "Зірка". Планується, що в результаті контрольних замірів рівня атмосфери і на основі даних, переданих екіпажем фахівцям на Землі, причину витоку можна буде усунути", - повідомили в держкорпорації.

Про незначний виток повітря на МКС стало відомо 20 серпня. Передбачуване місце витоку вдалося знайти завдяки чайним пакетикам. 13 листопада в "Роскосмосі" повідомили, що розмір тріщини, через яку, ймовірно, йде кисень з МКС, за уточненими даними, становить близько 4,5 сантиметрів.

Керівник польоту російського сегменту станції Володимир Соловйов раніше повідомив, що в грудні на МКС доставлять азот для поповнення атмосфери і засоби для остаточної герметизації.

29 жовтня виконавчий директор "Роскосмосу" з пілотованих космічних програм Сергій Крикальов заявив, що тріщина, виявлена в модулі "Зірка" російського сегмента МКС, можливо, не є місцем витоку повітря на станції. "Можливо, воно і не там. Я розмовляв з екіпажем, який прилетів, і ми говорили, що ж там з цією тріщиною, яку зараз всі підозрюють", - сказав Крикальов журналістам на брифінгу з нагоди 20-річчя польоту МКС в пілотованому режимі. Він також повідомив, що нині фахівці продовжують пошук причин розгерметизації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА