День фінансів, 11 грудня: кобейджингові картки, борги із зарплати, більше банків в BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 грудня: кобейджингові картки, борги із зарплати, більше банків в BankID

418
Вівторок, 11 грудня. Поки в Україні зростають борги із зарплати, Білл Гейтс знайшов спосіб перемогти бідність.
2 млрд 883 тис. гривень – борги із зарплати. У Держстаті підрахували, що борги із невиплаченої зарплати становлять 2 млрд 883 тис. гривень. Найбільше боргів перед населенням у Луганській області. Там ця сума становить 542 млн гривень. Середня зарплата в Луганській області становить 7 423 гривні.
1 300 000% – інфляція у Венесуелі. Парламент Венесуели повідомив, що інфляція у Венесуелі до кінця листопада 2018 досягла 1 300 000% в річному обчисленні. Минулого місяця була збільшена мінімальна зарплата на 150 відсотків, і склала близько $10 доларів. Але громадяни Венесуели скаржаться, що не можуть дозволити собі купити навіть предмети першої необхідності.
Кобейджингові картки. У НБУ повідомляють, що Національна платіжна система “Простір” і китайська міжнародна платіжна система UnionPay International уклали договір про емісію спільних карток. Як стверджують у Нацбанку, користувачі таких карток зможуть оплачувати товари і послуги, а також знімати кошти в банкоматах практично у всьому світі. Емісія кобейджингових карток “Простір” і UnionPay почнеться після досягнення домовленостей із зацікавленими банками.
Крім того, в Україні збільшилася кількість банків у проекті BankID. Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова розповіла, що Кредобанк і Мотор-Банк приєдналися до проекту BankID. До цього в проекті були задіяні Ощадбанк і Радабанк. Але ще 8 банків заявили про намір підключитися до проекту.
Чому ламаються експреси на “Бориспіль”. У Мінінфраструктури вважають, що поломки рейкових автобусів на маршруті “Київ “Бориспіль” – це всього лише технічні труднощі, і вони об’єктивні. На лінії працюють десятирічні дизельні поїзди польського виробництва. Проте з більш ніж 500 поїздок тільки 4 поломки. Навіть при запуску абсолютно нових об’єктів з новою рухомою технікою трапляються її поломки.
Криптовалюти допоможуть перемогти бідність. Таку думку висловив Білл Гейтс. Співзасновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що криптовалюти і блокчейн допоможуть тим, хто живе у злиднях і не має доступу до традиційних фінансових послуг. Цифровізація грошей і пов’язаних з ними фінансових систем допоможе розвинути життєво важливі сфери, такі як охорона здоров’я та сільське господарство, як це вже відбувається в деяких африканських країнах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас