У Києві приватну компанію змусили виплатити 1,4 мільйона гривень земельного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві приватну компанію змусили виплатити 1,4 мільйона гривень земельного податку

Нерухомість
1152
Прокуратурою Києва встановлено факт невиконання приватним товариством зобов’язань зі сплати за користування землею, у зв’язку з чим до суду було подано позов про примусове стягнення заборгованості.
Про це пише 100realty.ua.
Рішенням Київського апеляційного адміністративного суду позов прокуратури задоволено в повному обсязі.
Наразі рішення суду виконано на суму майже 1,4 млн гривень, які реально сплачені до державного бюджету.
Раніше Служба безпеки України задокументувала факти виведення з комунальної власності територіальної громади Києва 24-х земельних ділянок вартістю 400 млн гривень. За фактами незаконного заволодіння земельними ділянками ведеться досудове розслідування, на ділянки накладено арешти.
Також у Києві правоохоронці викрили чоловіка при отриманні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення посадовими особами КМДА та депутатами Київради з питання про відновлення договору оренди земельної ділянки. Затриманий, використовуючи свої особисті зв’язки в КМДА та Київраді, вимагав та отримав від представника суб’єкта господарювання неправомірну вигоду в розмірі 15 тис. доларів США за ухвалення позитивного рішення про відновлення договору оренди земельної ділянки комерційного призначення в Голосіївському районі.

Мої Fiнанси:

Хто платить при зміні власника земельної ділянки: власники землі та землекористувачі вносять плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, що виникає з моменту державної реєстрації.
  • Умови для юридичних осіб: юридичні особи можуть набувати у власність земельні ділянки для здійснення підприємницької діяльності, зокрема у разі внесення земельних ділянок її засновниками до статутного капіталу;
  • юридична особа, до якої протягом року перейшло право власності на земельну ділянку, у тому числі у разі внесення такої ділянки до статутного фонду, сплачує земельний податок з 01 числа місяця, в якому набула право власності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас