13:56 27.06.2018

Російська сторона відкидає пропозиції Києва щодо режиму припинення вогню на Донбасі - Марчук

2 хв читати
Російська сторона відкидає пропозиції Києва щодо режиму припинення вогню на Донбасі - Марчук

Представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Євген Марчук констатує, що на зустрічі в Мінську російська сторона категорично не сприймає пропозиції України щодо припинення вогню на Донбасі.

"Перші два години дискусії про припинення вогню пройшли в гострих взаємних звинуваченнях. До обговорення конкретних заходів не змогли приступити, оскільки російська сторона категорично не сприймає пропозиції української сторони", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

Є.Марчук пояснив, що українська сторона пропонує обговорення всіх складових самого процесу припинення вогню, починаючи з посиленого цілодобово контролю силами СММ ОБСЄ прикордонної зони неконтрольованої частини українсько-російського держкордону.

"Мета одна - щоб СММ ОБСЄ фіксувала і документувала всі факти незаконних масових поставок РФ зброї і боєприпасів сепаратистам. Тобто мова йде про створення силами СММ ОБСЄ зони безпеки уздовж неконтрольованої нами частини держкордону. Ми цією пропозицією підтверджуємо попередні узгоджені і підписані Мінські домовленості", - додав він.

За словами Є.Марчука, російська сторона категорично не погоджується з цією пропозицією, заявляючи, що вона не має відношення до припинення вогню. "Тобто, за їхньою логікою, постійні масові незаконні поставки Росією сепаратистам важкого озброєння і боєприпасів, якими ведуться постійні обстріли українських позицій, не мають відношення до проблеми припинення вогню", - висловив думку представник України.

Він також прогнозує, що російська сторона буде блокувати й інші українські пропозиції.

Раніше Є.Марчук анонсував, що підгрупа з питань безпеки ТКГ в цю середу в Мінську буде намагатися домовитися про режим припинення вогню на Донбасі до кінця літа: "Буде спроба домовитися і, головне, відпрацювати технологію забезпечення припинення обстрілів, тобто встановлення режиму тиші по всій лінії фронту. А це 426 кілометрів. Припинити хоча б на два літніх місяці, коли жнива, канікули, відпустки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА