RU
 

Влада Львова відмовила у видачі останків Кузнєцова

Корреспондент.net,  24 квітня 2020, 12:06
0
830
Влада Львова відмовила у видачі останків Кузнєцова
Фото: Горсовет Львова
Засідання виконкому Львівської міськради

У міськраді Львова прийняли таке рішення після того, як отримали відповіді на запити з Міністерства культури і СБУ.

Виконавчий комітет Львівської міськради відмовив у передачі праху радянського розвідника Миколи Кузнєцова його родичам, які проживають у Росії. Про це повідомляється на сайті міськради Львова в п'ятницю, 24 квітня.

Так, на засіданні заступник мера Львова Андрій Москаленко розповів, що міськрада отримала відповіді на запити з Міністерства культури і СБУ.

За його словами, в Мінкульті відповіли, що передача останків Кузнєцова представникам держави-агресора є небажаною і передчасною, а в СБУ - що це питання може бути враховане при відновленні переговорного процесу між Україною та РФ.

"Тому, враховуючи ці відповіді, ми підготували рішення про відмову в наданні дозволу на перепоховання, враховуючи позицію державних інститутів", - доповів Андрій Москаленко.

Мер Львова Андрій Садовий вважає, що таке рішення в нинішніх реаліях є актуальним.

"Якщо, завдяки цьому, ми зможемо отримати наших полонених з Росії додому, то будемо це враховувати", - сказав міський голова.

Члени виконкому підтримали його пропозицію.

Раніше з проханням про передачу останків Миколи Кузнєцова до міськради Львова звернулася його племінниця Маргарита Брюханова.

Як відомо, Микола Кузнєцов загинув навесні 1944 року на території Львівської області. У 1960 році його останки перенесли до Львова на Пагорб Слави, де могила розташована і до цього дня.

Нагадаємо, торік у Львові був викрадений бронзовий барельєф Кузнєцова з гранітної надгробної плити на Пагорбі Слави. Львівські комунальники тоді заявили, що це не акт вандалізму, а "банальна крадіжка".

Також могилу Кузнєцова неодноразово розмальовували. На надгробку було написано "Кузнєцов - ворог УПА", "Ворог", "Херой", також намалювали тризуб.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияУкраинаЛьвовСБУвидеоминистерство культурыГорисполкомАндрей Садовыйисполком
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі