Отримання траншу МВФ є питанням найближчих тижнів — Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Отримання траншу МВФ є питанням найближчих тижнів — Нацбанк

Казна та Політика
351
Отримання коштів від Міжнародного валютного фонду є питанням найближчих тижнів і традиційних для МВФ процедур.
Про це йшлося під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія, першого заступника голови Катерини Рожкової та заступника голови Дмитра Сологуба із послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс, повідомляє пресслужба Нацбанку у Facebook.
“Минулого тижня Верховна Рада ухвалила банківський законопроєкт. Ми очікуємо, що найближчими днями його підпише Президент. А далі отримання коштів від Міжнародного валютного фонду – це питання кількох найближчих тижнів та традиційних процедур, встановлених у МВФ”, – йдеться у повідомленні.
Як зазначили у відомстві, уся сума кредиту піде туди, де ці кошти сьогодні найбільше потрібні: безпосередньо до держбюджету.
Під час зустрічі сторони обговорили вплив коронакризи на українську економіку, співпрацю України з Міжнародним валютним фондом, а також антикризову політику держави.
Велика Британія раніше профінансувала підготовку експертів НБУ Банком Англії та зараз допомагає НБУ працювати над забезпеченням доступності фінансових послуг в рамках проекту, імплементованого Міжнародною фінансовою корпорацією за співфінансування Швейцарії.

Довідка Finance.ua

  • Верховна Рада під час позачергового засідання 13 травня ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності”.
  • Ухвалення “банківського” закону є однією з двох головних умов МВФ для надання Україні фінансової допомоги (друга умова – ухвалення закону про ринок землі; він був прийнятий 31 березня).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас