14:27 12.06.2019

МЗС України чекає на Міятович для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях

2 хв читати
МЗС України чекає на Міятович для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях

 У Міністерстві закордонних справ України заявляють про відсутність конкретних домовленостей щодо дати та програми візиту комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович в окупований Крим.

У коментарі МЗС України, поширеному прес-службою відомства в середу, зазначено, що візит і моніторинг ситуації з правами людини в окупованому Криму відповідає резолюціям Генасамблеї ООН та Комітету міністрів і ПАРЄ, і це питання Київ "порушує не перший рік".

Водночас у МЗС заявляють, що "на сьогодні між комісаром Ради Європи Міятович та українською стороною немає домовленостей щодо конкретних дат візиту".

"Але головне не дати, головне - це чітке узгодження з українською стороною параметрів і програми такого візиту. Роль у цьому процесі Росії обмежується виключно її обов'язками як держави-окупанта", - наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС заявляють, що на шляху до візиту Міятович у Крим ще багато питань, які потребують погодження з українською стороною, зокрема із залученням активістів і правозахисників, які опікуються проблематикою порушень прав представників корінних народів і національних меншин на окупованому півострові.

"У МЗС України чекають на комісара Міятович, у тому числі для обговорення параметрів моніторингу на тимчасово окупованих територіях України", - йдеться в коментарі.

Крім того, в контексті червневої сесії ПАРЄ Київ зазначає, що візит Міятович до Криму може стати спробою Москви "виміняти" повернення її делегації в асамблею, що "є цинічною спробою уникнути відповідальності в Раді Європи за вчинені нею міжнародні злочини та системні порушення прав людини на окупованих територіях".

"Підтримка цих спроб з боку органів РЄ та окремих наших партнерів в організації означатиме потурання агресору та подальший підрив авторитету Ради Європи. У цьому контексті вважаємо надзвичайно важливим рішення, схвалене сьогодні в Брюсселі постійними представниками країн ЄС про продовження "кримських санкцій" проти Російської Федерації", - наголосили в МЗС України.

На сайті Міністерства закордонних справ РФ 11 червня з'явилося повідомлення, в якому, окрім іншого, повідомлялося про досягнуту домовленість про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7-11 жовтня.

Пізніше Дуня Міятович повідомила на сторінці комісара з прав людини Ради Європи в соцмережі Facebook, що планує відвідати окупований Росією Крим. "Я хочу наголосити, що дійсно планую поїхати в Крим, але поки що це не підтверджено. Є багато питань, які необхідно прояснити, щоб я могла займатися правозахисною діяльністю на півострові", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА