16:26 17.08.2018

Хімпідприємства Ostchem зупиняться через тиждень у разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження продукції

1 хв читати
Хімпідприємства Ostchem зупиняться через тиждень у разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження продукції

 Хімічні підприємства Ostchem будуть змушені через тиждень зупинити роботу в разі подальшої відмови "Укрзалізниці" подавати вагони для відвантаження їхньої продукції, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Ostchem.

"Укрзалізниця" тиждень тому припинила подавати вагони. В результаті продукція не відвантажується, заводи змушені затарювати свої склади. Якщо не відновлять подання вагонів, у середньому через тиждень склади підприємств будуть повністю заповнені, і їм доведеться зупинити роботу", - зазначили в прес-службі.

У Ostchem уточнили, що особливо критична ситуація склалася на черкаському "Азоті", "Рівнеазоті", однак і робота сєверодонецького "Азоту" під загрозою.

"Якщо подання вагонів не буде відновлено - під загрозою опиниться осіння посівна. Хімпідприємства зупиняться і зазнаватимуть збитків, аграрії ризикують недоотримати необхідні їм добрива", - додають у прес-службі.

За її даними, добова потреба кожного з хімпідприємств у піввагонах - близько 20 од.

Керівники черкаського "Азоту", "Рівнеазоту" та сєверодонецького "Азоту" звернулися з листом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та керівництва "Укрзалізниці" з проханням про негайне вирішення проблеми.

Як повідомлялося, група Ostchem консолідує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа. До неї входять підприємства з виробництва азотних добрив ПАТ "Азот" (Черкаси), ПАТ "Рівнеазот", ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" (Луганська обл.) і ПАТ "Концерн Стирол" (Донецька обл., контроль над цим підприємством втрачено через окупацію частини Донбасу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

Актуалізація вимог "єОселі" збільшить попит на якісне житло і стимулюватиме економіку країни - думка

Обмеження е/е в Україні в середу розпочнуться з 19:00 замість 20:00 - обленерго

УЗ підвищила вартість комплектів білизни в плацкартних і купейних вагонах у 1,6 раза, у вагонах СВ - удвічі

ФДМ готується до приватизації одного з Дунайських портів

"Укренерго" скасувало обмеження споживачів з 07:00 до 20:00 середи в усіх областях

Україна влітку планує виставити на перші аукціони оренду 109 тис. га агроземель

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА