10 жовтня 2019, 08:15

Представники бізнесу підтримують трансформацію охорони здоров'я України



Трансформація охорони здоров'я об'єднує лікарів, пацієнтів, громадськість, державу і бізнес. В процесі змін немає зайвих ролей, а особливо важливі підтримка і надійне партнерство. Яскравим прикладом того, наскільки потужними можуть бути результати завдяки цим складовим, став цьогорічний конкурс "Всеукраїнська відзнака "Головний лікар року – 2019".

Організаторами виступили ДП "Прем'єр Експо", Україна, ITE-Group Inc. та ГО "Платформа Здоров'я".

Це почесна премія, що відзначає головних лікарів, яким вдалося розвинути та вдосконалити роботу медичного закладу, керівниками якого вони є.

Всеукраїнська відзнака "Головний лікар року- 2019" об'єднала керівників медичних закладів, представників бізнесу та громадську ініціативу. ГО "Платформа здоров'я" приєдналася до організації та проведення цієї події та долучила низку потужних партнерів.

Церемонія нагородження переможця та лауреатів Відзнаки відбулася 2 жовтня в рамках 28-ї Міжнародної медичної виставки "PUBLIC HEALTH 2019".

56 головних лікарів з різних куточків України – 56 професіоналів, відданих своїй справі, подали свої кандидатури на участь у конкурсі. Конкурсна комісія обрала переможців в наступних номінаціях:

"Цього року обирати "Головного лікаря року" стало ще складніше. Адже до менеджерських якостей керівника, додаються й інноваційні підходи організації роботи закладу. Так, наприклад, діджиталізація та інформатизація діяльності лікарів, створення ІТ продуктів для пацієнтів. Це все ще більше підвищує престиж статусу головних лікарів і, в той самий час, додає і навантаження, і необхідності здобувати ці нові сучасні навички" – Тетяна Федорова, заступник директора ДП "Прем'єр Експо", організатор премії.

• Лауреатом "Всеукраїнської відзнаки "Головний лікар року – 2019" в номінації "Найпрогресивніший молодий головний лікар року – 2019 стала Ломоносова Ольга Олександрівна, головний лікар КНП "Дніпровський ПМСД N8" Дніпровської міської ради.

• Лауреатом в номінації "Головний лікар року – 2019" 3-го ступеня став Власенко Олександр Борисович, головний лікар КНП "ЦПМСД N1" Краматорської міської ради, Донецька область.

• Лауреатом в номінації "Головний лікар року – 2019" 2-го ступеня став Тищенко Костянтин Вікторович, головний лікар КНП "Вовчанська центральна районна лікарня" Вовчанської районної ради Харківської області.

• Переможцем "Всеукраїнської відзнаки "Головний лікар року – 2019" став Рожин Костянтин Олегович, головний лікар КНП "Білопільський Центр первинної медичної допомоги", Сумська область.

130 лікарів з усієї країни отримали можливість не лише відвідати урочисту церемонію нагородження, але й зустрітися з експертами в сфері охорони здоров'я національного та міжнародного рівня. Це унікальна можливість обміну досвідом, здобуття нових знань та налагодження контактів з експертним середовищем. Адже спікерами заходу виступили провідні експерти в напрямку трансформації, управління та інновацій в охороні здоров'я.

Організувати подію національного масштабу з міжнародною участю стало можливим завдяки потужним генеральним партнерам:


- Генеральний партнер – компанія Philips. Компанія Philips є лідером у виробництві обладнання для ангіографії, томографії, ультразвукової діагностики та моніторингу стану пацієнта, а також в цифрових рішеннях для медицини та продуктах для догляду за персональним здоров'ям споживачів. Філософія Philips орієнтована на поліпшення життя людей – від прихильності здоровому способу життя та профілактики, до діагностики, лікування та догляду в домашніх умовах.

"Захоплююсь лікарями за їх роботу, за те, що вони роблять для своїх пацієнтів, і я вірю, що в найближчому майбутньому лікарі в Україні отримають той рівень поваги та визнання, на який вони заслуговують", – зазначив Томаш Юстін, керівник Philips Health Systems в Центральному регіоні Philips CEE, виступаючи на церемонії нагородження. – "Пріоритетом Philips є партнерство з медиками. Наші рішення розробляються разом із медичними працівниками, вони є результатом роботи з лікарями та медсестрами, та спрямовані на те, щоб допомогти Philips задовольнити потреби, які матимуть медичні працівники у майбутньому".

- Головний освітній партнер - Бізнес-школа МІМ. Випускники МІМу отримують кращу бізнес-освіту в Україні, а також мають змогу обмінюватись досвідом з колегами із США, Європи та Азії.

"Ефективне управління медичним закладом потребує сучасних управлінських знань. Саме тому бізнес-школа МІМ підтримує Всеукраїнську відзнаку "Головний лікар року 2019". Другий рік поспіль ми даруємо переможцю номінації сертифікат на безкоштовне навчання в Бізнес-школі МІМ на програмі Pre-MBA "Бізнес". Програма побудована за тією ж логікою та має таку ж структуру, що і класична програма MBA. Від повного курсу МВА програма pre-MBA Бізнес відрізняється меншою тривалістю та відсутністю міжнародного навчального модулю, проте у відносно стислі строки вона дозволяє оволодіти ключовими бізнес-компетенціями. Це дуже хороша можливість в доволі стислі терміни оволодіти ключовими бізнес-компетенціями. Віримо, що переможець цьогорічної номінації скористається нею сповна" - зазначила Олена Кир'янова, викладач Бізнес-школи МІМ, виступаючи на прес-конференції, присвяченій оголошенню результатів конкурсу на "Всеукраїнську відзнаку "Головний лікар року 2019".

- Головний інформаційний партнер ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" UA: Суспільне мовлення, з яким вся країна дізналася імена переможців Відзнаки.

Організатори вдячні партнерам Відзнаки за внесок в реалізацію місії конкурсу на звання Головний лікар року – визнання досягнень головних лікарів, відзнака професіоналізму в менеджменті,  відданості професії та особистого внеску головного лікаря у розвиток медичного закладу і сфери охорони здоров'я.

Тиждень імунізації-2024 в Україні: нові досягнення та виклики

Тиждень імунізації – 2024 став гарним прикладом, що демонструє відданість України збереженню здоров'я громад навіть у цей складний час. Коли країна протистоїть як зовнішнім, так і внутрішнім викликам, роль просвітницької роботи в громадах стає ще більш важливою...

Шлях України до ЄС: Чому важливі показники вакцинації?

В останньому звіті Єврокомісії, який аналізує виконання Україною умов для вступу в ЄС, одним із ключових зауважень у сфері охорони здоров'я було відзначено, що рівень охоплення щепленнями в Україні значно нижчий за глобальні рекомендації ВООЗ...

Медичній реформі в Україні 5 років

5 років тому, 19 жовтня в Україні розпочалася медична реформа. Ключові успіхи в охороні здоров'я, яких наша країна досягла за цей час, свідчать про ефективність і прогрес медичної реформи, не дивлячись на виклики сьогодення...

Сильний громадянський рух – спроможна держава.

30 червня у Києві відбувся форум "Бачення України: реформування та відновлення соціально-гуманітарної сфери у перспективі 2030 року" на якому було представлено візійний документ "Бачення України 2030: соціально-гуманітарна сфера" Представлений документ – показник того, що громадськість, незалежні експерти може не лише критикувати, але й запропонувати конструктивне, експертне бачення розвитку України, зокрема в сфері охорони здоров'я...

Стратегія розвитку імунопрофілактики 2030: Україна – приклад для світу за рівнем вакцинації

Пандемія COVID-19 стала яскравим нагадуванням, як інфекційні хвороби здатні змінювати життя людей у всьому світі, і що вакцинація – це шанс повернутися до нормального життя...

Допоможемо мешканцям Херсонщини!

Вночі 6 червня окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. З перших годин лиха українці з різних куточків країни та світу допомагають мешканцям затоплених регіонів – надають прихисток, збирають кошти та надсилають гуманітарну допомогу для тих, хто її потребує...