День фінансів, 3 серпня: СЕП 23/7, плани IKEA в Україні, компенсації за "пакунок малюка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 серпня: СЕП 23/7, плани IKEA в Україні, компенсації за "пакунок малюка"

508
Перший понеділок серпня дав старт багатьом починанням:
СЕП вже 23/7. Система електронних платежів НБУ переходить на розширений регламент роботи з 3 серпня 2020 року. Такий режим роботи став першим етапом для переходу СЕП на цілодобовий режим роботи. Також з 3 серпня платники податків зможуть платити податки в будь-який час доби.
Міста поділили на кольори. В Україні набули чинності правила зонального карантину. Йдеться про зелену, жовту, помаранчеву і червону зони. Яке місто в якій зоні перебуває, дивіться за посиланням. Також у МОЗ роз’яснили специфіку транспортних обмежень у районах “червоної” зони.
“Касові апарати в смартфоні” в дії. З 1 серпня в Україні введено в дію програмні реєстратори розрахункових операций, які дозволяють бізнесу відмовитися від звичайного касового обладнання і перейти на “підручні засоби”. Експерти вважають, що саме по собі створення програмних РРО стане революцією в сфері рітейлу (продажів). Як повідомив Мінфін, станом на ранок 3 серпня в реєстрі програмних реєстраторів розрахункових операцій вже зареєстровано майже 22,5 тис. ПРРО.
Україна перейшла на ринкові ціни на газ. З 1 серпня 2020 року припинила дію постанова уряду про покладання на “Нафтогаз” спеціальних обов’язків на ринку газу (ПСО). Споживачі отримають можливість обрати пакет постачання природного газу: ціну, обсяги, період.
Компенсації за “пакунок малюка”. Минулого тижня ми писали про те, що Кабмін запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “пакунку малюка”. Пізніше Мінсоцполітики опублікувало інструкцію про те, як отримати замість “пакунку малюка” грошову компенсацію. Заяву та документи можна подати в електронному вигляді. А витрачати кошти можна протягом року і тільки для придбання дитячих товарів і товарів для породіллі.
📹 До речі, ми часто робимо окремі відео про те, що стосується особистих фінансів кожного. На YouTube-каналі Finance.ua вже безліч корисних відео-порад. Щоб вам було зручніше, відібрали ТОП – 3 відео липня 🎬
День фінансів, 3 серпня: СЕП 23/7, плани IKEA в Україні, компенсації за "пакунок малюка"
Попереду ще багато цікавого, тому не забудьте підписатися на канал, щоб не пропустити новинки.
Яким буде магазин IKEA в Україні. У компанії IKEA розповіли, що збираються розширити пропозицію товарів до понад 5 тис. артикулів. Планується, що товари будуть доступні вже в момент, коли відкриється фізичний магазин в Києві. Розширений асортимент включатиме вибірку товарів, яка підходить для формату магазинів city store.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас