День фінансів, 30 липня: проблеми української ІТ-галузі, право на пільгову пенсію, 10 тис. нелегальних працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 липня: проблеми української ІТ-галузі, право на пільгову пенсію, 10 тис. нелегальних працівників

700
Вівторок, 30 липня. Е-послуги, зарплати і цифровізація економіки.
10 000 нелегальних працівників. З початку року ДФС виявила 10,3 тис. найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин. За даними служби, інспектори виявили порушення при виплаті заробітної плати та інших доходів на 42% підприємствах.
Проблеми української ІТ-галузі. Представники Американської торгової палати назвали обшуки в ІТ-компаніях, оподаткування ІТ-галузі, доступ до інфраструктури, а також законодавчу базу ключовими проблемами в роботі ІТ-сектору в Україні. Щоб не відставати від провідних економік світу, необхідно розвивати цифрову економіку.
Зарплати українців. Згідно з дослідженням сервісу OLX, тільки 0,2% українців шукають роботу із зарплатою від 75 тисяч гривень. А більш ніж половина згодні на роботу з оплатою праці до 10 тис. грн. Цікаво, що найчастіше українці шукають роботу в лютому і січні, а найрідше – в серпні і в липні.
Хто має право на пільгову пенсію. В Україні є категорія громадян, які можуть вийти на пільгову пенсію. Для її призначення необхідні: наявність пільгового трудового стажу; досягнення пільгового віку; підтвердження відповідних умов праці працівника за результатами атестації робочого місця. Перелік категорій можна побачити тут.
Нова митниця. Голова Державної митної служби Максим Нефьодов повідомив, що нова митниця запрацює наприкінці вересня. А поки що він – єдиний співробітник. За його словами, для майбутніх працівників нової митниці буде розроблено певний курс адаптації, свого роду “курс молодого бійця”, щоб підготувати їх до цієї роботи.
Е-вибори й е-перепис. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розвиток електронних послуг. Указ передбачає введення єдиного веб-порталу електронних послуг, реалізацію електронних послуг, пов’язаних з народженням дитини. Також почнеться розробка програм електронних виборів і електронного перепису населення в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас