18:08 02.10.2018

Ще одному екс-беркутівцю оголошено підозру щодо розгону Майдану в листопаді 2013 року

2 хв читати

Генпрокуратура України повідомила про підозру колишньому міліціонеру столичного полку "Беркут" за перешкоджання проведенню зборів і мітингів у ніч на 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності.

Як повідомляє сайт Генпрокуратури, колишньому міліціонеру спецпідрозділу "Беркут" 1 жовтня 2018 року повідомлено про підозру за фактами незаконного затримання на майдані Незалежності двох учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів щодо їх затримання.

Екс-беркутівця підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 і ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

За результатами слідчих дій, зокрема за участю зазначеної особи, вирішуватиметься питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

"Таким чином, за зазначеним епізодом подій 30.11.2013 року наразі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину чотирьом колишнім міліціонерам столичного полку "Беркут", - йдеться в повідомленні.

Раніше за фактами цих подій до суду було спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в Києві та 16 співробітників столичного "Беркута".

Під час розслідування було оголошено в розшук сімох підозрюваних: чотирьох високопосадових осіб і трьох керівників підрозділів МВС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА