19:11 11.04.2020

Зеленський: Ще більше хочеться закінчити війну і досягти миру

2 хв читати
Зеленський: Ще більше хочеться закінчити війну і досягти миру

Президент України Володимир Зеленський поділився враженнями від поїздки до українських військових на Донбас, яка стала його першим відрядженням за кілька тижнів після введення в країні карантину.

"У карантин спілкування обмежене. Але хотів побачити наших військових на Донбасі, які і в будні, і в свята, і в карантин - завжди на сторожі нашої безпеки. Через епідемію коронавірусу нам треба думати про їхню безпеку вдвічі більше", - написав він на своїй сторінці в Facebook в суботу.

Зеленський зазначив, що зараз українські військові живуть у так званому "червоному" режимі: обмежене пересування між містами і відрядження, вони користуються засобами захисту, постійно міряють температуру.

"Сьогодні приїхав підбадьорити, показати нашу підтримку і переконатися, що військово-мобільні госпіталі в зоні бойових дій готові надати всю необхідну допомогу. У частині, яку відвідав, є мобільна ПЛР-лабораторія, пересувний хірургічний кабінет, пересувний рентген-комплекс і мобільний стоматологічний кабінет . У зоні проведення ООС не було ще жодного позитивного ПЛР-тесту на коронавірус. Нехай би ця біда обійшла наших військових. Однак ми повинні бути готові", - зазначив він.

Зеленський розповів, що дорогою до Богданівки Донецької області, в полях, серед озимої пшениці, рясніла велика хмара диму, що ще більше загострило відчуття війни.

"І хоча на ділянці розведення сил "Петрівське", як і на інших двох, обстрілів немає, цей дим ще більше посилив бажання закінчити війну і досягти миру. Щоб кожен українець забув жахи втрат і завжди відчував себе в безпеці. Ми всі з вами витримаємо і переможемо. Обов'язково - разом", - підкреслив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і Сирський відвідали харківський напрямок

США працюють над пошуком способу використання заморожених у Європі активів РФ - Блінкен

Зубко: важко переоцінити внесок Мартиненка в розвиток української журналістики

Пошукові роботи в харківському "Епіцентрі" завершено, ідентифіковано всіх 19 загиблих - Клименко

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранено пенсіонера - поліція

Кількість бойових зіткнень зросла до 60, ворог значно активізувався на курахівському напрямку - Генштаб ЗСУ

Верховний Суд підтвердив чинність та обов'язковість застосування українського правопису 2019 року - мовний омбудсмен

Жителя Мартового Харківської області, який допомагав окупантам, засуджено до 11 років в'язниці - прокуратура

Є запевнення, що в рішенні саміту НАТО у Вашингтоні буде конкретна позиція про незворотність членства України в Альянсі - Стефанішина

Залишилися лише організаційні питання в контексті відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА