RU
 

Складено рейтинг кнопкодавів-2019

Корреспондент.net,  23 грудня 2019, 17:48
0
315
Составлен рейтинг кнопкодавов-2019
Фото: chesno.org
У Раді дев'ятого скликання зафіксовано 45 випадків кнопкодавства

У списку кнопкодавів з великим відривом лідирує фракція Опозиційна платформа - За життя. На її рахунку більше половини всіх випадків кнопкодавства.

 
Як мінімум, 15 народних депутатів кнопкодавили 45 разів за час роботи Верховної Ради дев'ятого скликання в 2019 році. Про це в понеділок, 23 грудня, повідомляє Громадський рух Чесно.
 
Відзначається, що кнопкодавів зафіксували під час голосувань за вісім законопроектів, а також процедурні рішення і під час реєстрації на пленарні засідання. Найбільше фактів неособистого голосування зафіксовано за нардепами фракції Опозиційна платформа - За життя (ОТЗЖ) - 27.
 
Найчастіше процедуру голосування порушував Володимир Кальцев. Чотири нардепи-мажоритарники новоствореної депутатської групи Довіра кнопкодавили вісім разів. У списку, зокрема, також кнопкодави попередніх скликань - Андрій Іванчук, Василь Петьовка, Роберт Горват.
 
 
Раніше повідомлялося, що нардеп з ОТЗЖ винайшов пристрій для кнопкодавства. Відео з його застосуванням потрапило на відео.
 
Нагадаємо, Рада посилила покарання за кнопкодавство. За неперсональне голосування вводиться кримінальна відповідальність, а також штрафи до 85 тисяч гривень.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: статистиканардепыкнопкодавыкнопкодавство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі