13:35 29.12.2020

"ОПЗЖ" випереджає "Слугу народу" за електоральною підтримкою - опитування "Української соціологічної групи"

2 хв читати

Київ. 29 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Партії "Опозиційні платформа - За життя", "Слуга народу", "Європейська солідарність" та "Батьківщина" подолали б п’ятивідсотковий прохідний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, свідчать результати дослідження, проведеного "Українською соціологічною групою" 16-23 грудня 2020 року.

При цьому, як наголошується у результатах дослідження, у "ОПЗЖ" найвища підтримка серед українських політичних партій: за них проголосували б 23,8% респондентів серед тих, хто взяв би учать у голосуванні та визначився з вибором.

На другому місці "Слуга народу" з рівнем підтримки у 21,9%, далі йдуть "Європейська солідарність" (15,6%) і "Батьківщина" (8,2%).

Шанси подолати прохідний бар'єр також є у партій "Українська стратегія Гройсмана" (4,8%), "Сила і честь" (4,5%), "Свобода" (3,5%) і Партії Шарія (3,1%). Інші партії мають менше ніж 3% прихильників (у кожному окремому випадку).

В "Українській соціологічній групі" також зазначають, що у "ОПЗЖ" найбільше потенційних прихильників: допускають можливість підтримати партію 32,3% опитаних.

Загалом під час дослідження було опитано 1205 респондентів віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність - багатоступінчаста випадкова, на останньому етапі - квотна. Метод проведення опитування - індивідуальне інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондента (вдома). Статистична похибка не перевищує 3,0%.

Якби на момент опитування відбувалися президентські вибори, то найбільшу підтримку отримали б Володимир Зеленський та Юрій Бойко. Серед респондентів, які обов’язково голосуватимуть і визначилися з вибором, мають намір проголосувати за Володимира Зеленського – 26,2%;  за Юрія Бойка – 22,3%. Петро Порошенко за показником підтримки 14,6% посідає третє місце в електоральному рейтингу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Свинарство має всі шанси повернутися до рекордних показників виробництва та вийти на експорт

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА