Кон'юнктура для українських експортерів покращилася на початку року, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кон'юнктура для українських експортерів покращилася на початку року, - НБУ

Казна та Політика
271
У лютому 2019 року на світових товарних і фінансових ринках продовжували переважати позитивні новини про перебіг торгових переговорів між США і Китаєм.
Про це повідомляється в “макроекономічному і монетарному огляді” Національного банку.
Як відзначається в огляді, в результаті світова цінова кон’юнктура для українських експортерів покращилася, а світові фондові індекси зросли.
Зокрема, з початку лютого ціни на сталь на всіх регіональних ринках зростали. Вагомими факторами були: введення з 2 лютого Єврокомісією остаточних обмежень на імпорт металопродукції; скорочення обсягів виробництва сталі Індією, яка є другим світовим виробником; активізація економіки Китаю після закінчення новорічних свят і збільшення попиту на сталь в рамках підготовки до зимової олімпіади 2022 року. Додатковим фактором підтримки цін на сталь зростання цін на залізну руду.
Як наголошується в огляді, в лютому ціни на кукурудзу залишалися на практично незмінному рівні завдяки відносній рівновазі між попитом і пропозицією на ринку. Однак ціни на пшеницю після досягнення чергового піку на початку лютого через тимчасове погіршення погодних умов у США різко знизилися. Активізація попиту з боку Єгипту, Ефіопії, Сирії та Алжиру стримувала ціни на пшеницю від ще більшого падіння.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас