18:52 26.06.2020

Стерненко в апеляційному суді з оскарження запобіжного заходу: Я не поїхав із країни і нікуди не поїду

3 хв читати
Стерненко в апеляційному суді з оскарження запобіжного заходу: Я не поїхав із країни і нікуди не поїду

Активіст Сергій Стерненко, підозрюваний у вбивстві під час нападу на нього в Одесі в 2018 році, заявляє, що не має наміру залишати країну, а ризиків для обрання йому якогось запобіжного заходу немає.

"Я ніколи не переховувався від слідства і ніколи не впливав на свідків", - сказав Стерненко в п'ятницю під час засідання Апеляційного суду з розгляду скарг про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Активіст наголосив, що йому пропонували залишити країну після того, як на нього було скоєно напад, але він цього не зробив. "Я не поїхав із країни і нікуди не поїду зараз", - заявив він.

За словами Стерненка, експертизи, проведені у рамках його справи - ножа і заподіяних тілесних ушкоджень, - суперечать одна одній. Активіст назвав абсурдною заяву слідства про те, що він сам себе ранив, оскільки, як стверджує він, його рука після поранення не відновилася.

Також Стерненко наголосив, що повідомлення про підозру вважає необґрунтованим, а наміру на скоєння злочину в тій кваліфікації, яку йому інкримінують, – ст. 115 КК (умисне вбивство) - у нього не було.

Він додав, що жодним чином не може впливати на свідків, оскільки досудове розслідування у його справі вже завершено, і зазначив, що просить суд не застосовувати стосовно нього жодного запобіжного заходу.

"Це вже не справа Стерненка, це вже справа про самозахист... Чому не карають тих, хто замовляє злочин, здійснює напад, а карають того, хто не помер унаслідок нападу", - висловив подив Стерненко.

Водночас до суду надійшло близько 40 заяв від поручителів - людей, які готові взяти Стерненка на поруки у разі скасування апеляційним судом запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі і надала доступ до матеріалів стороні захисту.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування у справі про мій самозахист завершено!.. Рівно два тижні тому мені повідомили про підозру, а вже сьогодні (навіть якщо ми не встигли оскаржити ні захід, ні саму підозру) "слідство" завершують і передаватимуть справу до суду. Найімовірніше, до одеського суду", - написав Стерненко на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

Французька спецслужба повідомила про затримання та арешт підозрюваного в підготовці теракту на Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА