16:56 05.07.2018

"Нафтогаз України" заявляє про хибну інтерпретацію "Газпромом" рішення швейцарського суду про арешт акцій Nord Stream

2 хв читати
"Нафтогаз України" заявляє про хибну інтерпретацію "Газпромом" рішення швейцарського суду про арешт акцій Nord Stream

 ПАТ "Газпром" маніпулює, спростовуючи повідомлення НАК "Нафтогаз України" про те, що Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, що належать російській компанії.

"Газпром" свідомо маніпулює словами і підміняє поняття. Вищий суд швейцарського кантону Цуг призупинив дію рішення місцевого органу щодо стягнення боргів про вилучення акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG з переліку арештованого майна. Фактично рішення суду означає відновлення арешту на період як мінімум до моменту прийняття судом рішення за скаргою "Нафтогазу України" на рішення органу щодо стягнення боргів", - пояснюється в коментарі НАК.

Як повідомлялося, Суд кантону Цуг 29 травня 2018 року ухвалив постанову про накладення забезпечувальних заходів на активи "Газпрому" в компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG за заявою "Нафтогазу України", який намагається примусово виконати рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного контракту від 28 лютого 2018 року.

"Нафтогаз" 4 липня повідомив, що Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які належать ПАТ "Газпром". Активи залишаться під арештом, доки розглядатимуть апеляцію НАК на рішення про зняття арешту з цих акцій, яке раніше ухвалив місцевий орган зі стягнення боргів. Акції були звільнені з-під арешту лише на підставі тверджень NS/ \NS2 про те, що акції перебувають за межами кантону Цуг і, відповідно, поза юрисдикцією органу щодо стягнення боргів, а тому мають бути вилучні зі списку заарештованих активів.

"Газпром" 5 липня заявив, що інформація НАК про те, що суд кантону Цуг (Швейцарія) поновив арешт акцій NS/NS2, не відповідає дійсності.

"За даними "Газпрому", швейцарський суд 29 червня 2018 року призупинив дію вилучення акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG зі складених приставами сертифікатів про накладення забезпечувальних заходів на активи "Газпрому" в цих компаніях. Вилучення акцій призупинено на термін розгляду заяви "Нафтогазу України" про оскарження дій судових приставів", - зазначалося в повідомленні "Газпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА