10 вересня 2018, 22:14

Справа Гандзюк. Слідству не вірять. Надія лише на нападників?

Більше місяця минуло з часу нападу на Катерину Гандзюк. Останніми днями з'явилася чергова загроза, що слідство хоче обрубити всі кінці у цій справі щодо пошуку замовників злочину.

Нібито правоохоронці пропонують затриманим піти на угоду зі слідством. Це має стати завершенням усього розслідування. Суспільству продемонструють: ось реальні нападники, вони визнали провину і отримали своє покарання. На цьому і зупиняться. І ніхто далі шукати замовника не буде.

У цій ситуації друзі та знайомі Гандзюк вирішили піти на неординарний крок. Вони публічно звернулися до 5-ки затриманих нападників, щоб ті таки назвали осіб, які є замовниками злочину.

Відповідне звернення було розміщено у ФБ-сторінці Хто замовив Катю Гандзюк?.

Тут наведу текст звернення.

* * *

У нас сьогодні незвичне звернення. Зазвичай, ми звертаємося до силовиків, які намагаються сфальсифікувати справу та імітують діяльність, замість того, щоб виконувати свої прямі обов'язки. Рідше ми звертаємося до можновладців, які продовжують ігнорувати наш голос, роблячи вигляд, що в країні немає проблем нападів на активістів.

Сьогодні ж ми звертаємося до підозрюваних у справі Гандзюк.

Ми не можемо не підкреслити важливість цього звернення та просимо допомоги у його поширенні. Ми знайдемо спосіб передати це підозрюваним, але ми хочемо, щоб вони знали, що цей текст прочитали та підтримали всі, кому небайдужа доля нашої країни.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПІДОЗРЮВАНИХ У СПРАВІ ПРО НАПАД НА АКТИВІСТКУ КАТЮ ГАНДЗЮК

Володимира Васяновича

В'ячеслава Вишневського

Микити Грабчука

Віктора Горбунова

Сергія Торбіна

Ми звертаємося до вас як до людей, які, ймовірно, вчинили найбільшу помилку в своєму житті. Ми робимо це, тому що хочемо запобігти здісненню ще однієї, не менш тяжкої помилки.

Яким би не був масштаб злочину, в людини завжди має бути можливість виправити ситуацію. Вам такий шанс доля дарує вже сьогодні.

Ми знаємо, що поліція не залишає спроб приховати справжнього замовника. Ми знаємо, що готується версія, яка перекладе основну провину на одного з вас.

Щоб не називати справжнього замовника замаху, прокуратура відмовляється перекваліфікувати справу як замовну, а кишенькові спікери МВС уже повним ходом ліплять версію, що замах на Катю зумовлений особистою неприязню.

У цю версію ніхто не вірить, але це не зупинить прокурорсько-міліцейсько-судову спайку від спроби фальсифікації справи.


Зламати ці плани у ваших силах! Це буде не тільки мужній, але і далекоглядний вчинок. Ми не знаємо, чим вони намагаються вас зацікавити, але навіть не сумнівайтеся, що зрештою вони обдурять і вас.

До речі, будь-яка угода зі слідством можлива лише за згодою потерпілої сторони. Тому, якщо вони вам щось пропонують, то вони вже вас обманюють. Так само, як вас обдурив замовник, не попередивши, що замах на Катю набуде значного резонансу через величезну повагу до неї тисяч людей з усієї України і не тільки.

З моменту замаху пройшов 41 день.

За цей час громадськість змусила відпустити випадкову людину, активісти малюють у різних куточках країни графіті і надписи "Хто замовив Катю Гандзюк", відповідні банери з'являються на стадіонах, у столиці кожного тижня проходять акції на підтримку Катерини, обурення висловили іноземні посольства, ООН та правозахисні організації, про справу Гандзюк пишуть у ЗМІ та говорять на телебаченні як у нашій країні, так і за кордоном.

За процесом слідкують буквально мільйони. Мільйони у всьому світі хочуть знати, хто був замовником замаху на Катерину.

Нас не влаштує чергова імітація. Ми не перестанемо вимагати знайти замовника, доки не почуємо справжнє ім'я.

Пошук замовника важливий не тільки для Катерини, її сім'ї, друзів та активістів, які більше місяця вимагають від МВС та прокуратури знайти його. Це також важливо для всієї України.

Вперше в історії ми підійшли так близько до розкриття замовного злочину. Саме громадянське суспільство змусило державу виконувати свою пряму функцію.

Якщо ви назвете ім'я замовника, це буде мати колосальний ефект для нашого суспільства та майбутнього країни.

По-перше, це стане показовим уроком для всіх, хто думає, що в Україні можна безкарно замовляти людей. Складно навіть порахувати, скільки життів ви врятуєте, посадивши на лаву підсудних реального замовника.


По-друге, нашому суспільству як повітря необхідна надія та перемога.

Ми повинні довести, що громадський тиск може перемогти корумповану систему, яка роками паразитує на нашій державі. Ви можете дати сигнал усім патріотам, що громадська активність – це реальний та потужний інструмент у побудові нової держави.

Завдяки вам громадський рух зможе отримати нові сили, зміцніти та стати найбільш дієвим агентом змін у країні. Сьогодні ваше правильне рішення як ніколи важливе для нашого спільного майбутнього.

Ми звертаємося до вас із впевненістю та довірою, тому що ми знаємо, що ви – на нашому боці. Одного дня ви прийняли героїчне рішення захищати нашу країну, коли вона цього потребувала. Ми знаємо, що для вас безпека, благополуччя та незалежність свого народу – не просто слова.

Сьогодні вам належить здійснити ще один героїчний вчинок. Знайдіть у собі сили відповісти на питання "Хто замовив Катю Гандзюк?". Ми будемо вдячні вам за це до кінця життя.

Благали про допомогу – врятовані! Неймовірна історія з Херсона

Неймовірна історія з хеппі-ендом. На лівому березі Дніпра під Херсоном застрягла жінка з хлопчиком та дівчинкою. Вода поступово підіймалася, вони рятувалися на другому поверсі, на даху будинку...

Я потрапив у Херсон

Я потрапив у Херсон. Одразу зателефонував своїй редакторці Жені Моторевській, сказав, що буде репортаж з окупованого міста. Але чомусь вона такій новині від мене не зраділа...

Гол усього життя. За це і воюємо

За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона. Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати...

Легенди ЗСУ. Позивний "34"

Герой України танкіст Сергій Пономаренко має позивний "34" – по номеру його танка в АТО. Цю цифру "34" добре запам'ятали російські окупанти...

Зеленський, Демченко і "Харківські угоди"

"Гасите этих казлов!" Саме цей заклик асоціюється у мене з ратифікацією т.зв. "Харківських угод". З такими словами регіонали.ру кидалися на тих депутатів, хто протестував проти продовження базування руzкого флоту в українському Севастополі...

"Понять и простить"? Ще раз про медведчуківських медійників

Ми стали забувати, як виглядають медведчуківські медійники. Але от колишній спікер вирішив нагадати. Цією світлиною Разумков дякував медійникам з закритих телеканалів Ахметова...