11:42 04.09.2019

Майже третина підлітків і молоді в Україні стали жертвами онлайн-булінгу - опитування проекту ЮНІСЕФ

2 хв читати
Майже третина підлітків і молоді в Україні стали жертвами онлайн-булінгу - опитування проекту ЮНІСЕФ

Майже третина українських підлітків і молодих людей стверджують, що стали жертвами цькування в інтернеті, про що свідчать дані опитування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

"В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття", - йдеться в звіті Дитячого фонду ООН, оприлюдненому в середу.

Майже 59% опитаних зізналися, що вони знають про наявність онлайн-груп школярів, де діти обмінюються інформацією про своїх однолітків із метою цькування.

"Доступ школярів до інтернету означає, що школа не закінчується, щойно учень або учениця вийшли з класної кімнати. І, на жаль, булінг також не закінчується, коли діти залишають будівлю школи", - наводяться в звіті слова виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієтти Фор.

У рамках опитування понад половина молодих людей в Україні вважають, що проблему може вирішити сама молодь.

При цьому кожен п'ятий український підліток думає, що державні органи також мають бути відповідальними за подолання кібербулінгу.

Так, 14% молодих людей вбачають необхідність залучення до вирішення цієї проблеми школи і ще 12% - інтернет-провайдерів.

В опитуванні взяли участь 6791 молодих людей віком від 13 до 24 років. Респонденти анонімно відповідали на запитання опитування U-Report протягом червня 2019 року.

U-Report - молодіжний проект, впроваджений в Україні Дитячим фондом ООН. Це опитування за допомогою безкоштовних смс або через Twitter, які дають змогу дізнатися думку молоді щодо важливих суспільних питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

25 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У ЄС прийнято оновлений Шенгенський прикордонний кодекс

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА