14:58 04.10.2018

Будапешт висилає українського консула у відповідь

2 хв читати
Будапешт висилає українського консула у відповідь

Міністерство закордонних справ Угорщини надало українському консулу 72 години для того, щоб покинути угорську територію, у відповідь на аналогічний крок Києва, повідомляє місцевий інтернет-ресурс HVG.hu.

"Україна продовжує загострювати конфлікт... Українського посла в Будапешті було поінформовано, що один із консулів, які тут працюють, має покинути Угорщину протягом 72 годин, це пропорційна відповідь", - наводить видання заяву глави МЗС Угорщини Петера Сіярто на прес-конференції в четвер у Будапешті.

Раніше цього дня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню було вручено ноту про те, що консула Угорщини в м. Береговому Закарпатської області оголошено персоною нон грата і він має покинути територію України протягом 72 годин.

Як повідомлялося, 3 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна в четвер, 4 жовтня, направить ноту угорській стороні про необхідність покинути територію України консулу Угорщини в м. Береговому.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в м. Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео зі складанням присяги. Після складання присяги, в якій громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною та зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт набуття угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України обговорив це питання з главою угорського зовнішньополітичного відомства П.Сіярто на полях Генасамблеї ООН у США. За словами П.Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в м. Береговому Закарпатської області, але П.Сіярто не погодився з позицією Києва щодо порушень із боку консула.

27 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України, а отримання подвійного громадянства спричиняє позбавлення громадянства України.

Кримінальне провадження з огляду на факти видачі громадянам України паспортів Угорщини у Береговому Закарпатської області розслідують за статтею про державну зраду. "Відомості внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Це попередня правова кваліфікація", - повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА