2 жовтня 2018, 16:36

Фейсбук і вибори

Після скандалу зі зловживанням мільйонами особистих даних користувачів Facebook компанією Кембридж Аналітика я написала листа керівництву соцмережі, щоб дізнатися скільки українських профілів потрапили в руки маніпуляторів виборами. Цікаво, що відповідь я отримала лише через півроку. Тим не менше людям, які переймаються інформаційною гігієною своїх інформаційних джерел та інформаційною безпекою майбутніх виборів, буде цікаво почитати відповідь Facebook.

Відповідь надійшла від Gabriella Cseh, яка відповідає за відносини компанії у сфері державної політики (public policy) у країнах Центральної та Східної Європи, включно з Україною.

1. Вплив Кембридж Аналітика на українських виборців

Facebook оцінює, що кількість людей, чия інформація потенційно була надана Cambridge Analytica, близько 87 мільйонів людей (сюди входять користувачі, що встановили додаток, та їхні друзі).

Кількість українських користувачів, що завантажили додаток, становить 15. І хоч додаток отримав доступ до даних користувачів по всьому світу, Facebook вважає, що виключно дані користувачів у США були передані Cambridge Analytica.

Facebook почали поширювати сповіщення у верхній частині стрічки новин користувачам, чиї дані потенційно були неналежно використані додатком This Is Your Digital Life. Ось новина з цього приводу.

2. Як можна захищати свої персональні дані?

Facebook почав вдосконалювати інструменти та практики конфіденційності.

Марк Цукерберг оголосив про оновлення (тут детальніше) того, як вони захищатимуть дані людей.

У соцмережі також оголосили, що будуть робити інструменти конфіденційності більш доступними та видимими для користувачів.

Користувачі можуть відвідати Центр допомоги аби отримати більше інформації про додатки, які Facebook забороняє з платформи, і які потенційно неналежно використовували дані користувачів.

Facebook провів розслідування, і в серпні заборонив додаток MyPersonality, тут ви можете побачити найновішу інформацію з цього приводу.

3. Як Facebook планує захищати профілі користувачів від впливу під час виборів?



Цитую лист: "Facebook прагне захищати вільні та демократичні вибори в усьому світі, а також забезпечувати цілісність виборів, зокрема і майбутніх виборів в Україні, на нашій платформі".

У 2017 році у соцмережі оголосили, що збільшують інвестиції в безпеку і, зокрема, у забезпечення безпеки виборів. До кінця поточного року, понад 20 000 людей компанії працюватимуть над діяльністю громад, безпекою загалом та особистою безпекою користувачів.

Facebook розширює партнерство з виборчими комісіями по всьому світу.

Facebook створює нову технологію для пошуку та видалення фейкових акаунтів, а також запобігання зловживань на платформі. У 1 кварталі 2018 року вони деактивували 583 мільйони підроблених акаунтів, у той час як у 4 кварталі 2017 року – 694 мільйони. Більше інформації про це ви можете знайти у звіті.

Facebook робить політичну рекламу більш прозорою.

Далі буде..."Ми працюємо над нашим комплексним підходом до забезпечення цілісності майбутніх виборів в Україні. Я з радістю поінформую вас щодо оновлень в цьому напрямку, як тільки ми фіналізуємо наші плани".



Суд про MH17: російський експорт "настамнєт" буде девальвувати

Почався історичний суд для України про збитий літак MH17. Експорт російської мантри про "настамнєт" в різні західні столиці буде девальвувати так само, як сьогоднішня російська нафта...

Appeasement will not bring peace to Ukraine

Appeasement of the aggressor will not lead to peace in Ukraine. The peace can be restored only through the return of truth and international law A group of former "Munich young leaders" from Ukraine reacted to the 'peace plan' of the Euro-Atlantic security Leadership group...

В ЄС – як "вдома"

Трохи про результати першої Ради Асоціації в Брюсселі та перспективи Європейської інтеграції. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на початку зустрічі запитала Прем'єра, "як вас тут приймають, як почувається українська делегація в Брюсселі?" І він відповів: "як вдома"...

Мажоритарка, так мажоритарка

Я наважилася і піду на парламентські вибори по мажоритарному округу. Самовисуванкою. Усвідомлюю, що це буде дуже не проста боротьба. Можливо, найскладніша за увесь мій професійний шлях – психологічно, фізично, ресурсно...

Війна на морі чи гра у виборчий ''Морський бій''

Боюся, що на головні питання парламент учора так і не отримав відповіді. Справа ж була не в тому, вводити воєнний стан чи не вводити. Справа в тому, на які загрози він відповідає, і що держава може вирішити за цей час...

Фейсбук і вибори

Після скандалу зі зловживанням мільйонами особистих даних користувачів Facebook компанією Кембридж Аналітика я написала листа керівництву соцмережі, щоб дізнатися скільки українських профілів потрапили в руки маніпуляторів виборами...