Голова Мінсоцполітики спрогнозувала середній рівень пенсії до кінця 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Мінсоцполітики спрогнозувала середній рівень пенсії до кінця 2020 року

Казна та Політика
1187
Міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що середній рівень пенсії в Україні збільшиться. Для реалізації цих планів прийнято ефективні рішення.
До кінця 2020 року середній показник виплат складе, за прогнозами, 3500 гривень. Про це вона повідомила в інтерв’ю виданню Mind.
У грудні буде здійснено достатньо масштабні зміни. Пенсійний фонд планує запустити автоматичний перерахунок пенсій. В його основі є прожитковий мінімум, а також мінімальні пенсії, де немає страхового стажу, надбавки за понаднормовий стаж.
Очікуваний рівень середньої пенсії до кінця 2020 року складе, за прогнозами чиновників, 3500 грн. Також вона зазначила, що зміниться і прожитковий мінімум.
Експерти все ж категорично ставляться до таких ініціатив. На думку фахівців, уряд не зможе їх реалізувати через брак коштів у бюджеті. Значна частина доходів не покриває витрати на виплати пенсіонерам майже у всіх областях країни.

Довідка Finance.ua:

  • На думку міністра соціальної політики Марини Лазебної, обов’язкова накопичувальна пенсійна система у 2021 році навряд чи запуститься.
  • Від початку року середній розмір пенсій зріс на 310,56 грн або на 10,1% – до 3393,54 грн.
  • З 1 липня зросли пенсії для деяких категорій громадян.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас