День фінансів, 31 березня: закон про ринок землі, штрафи за недотримання самоізоляції, відстрочка для єврономерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 31 березня: закон про ринок землі, штрафи за недотримання самоізоляції, відстрочка для єврономерів

906
Вівторок, 31 березня. Про закони, штрафи і ціни.
Ухвалено закон Про ринок землі. У ніч з 30 на 31 березня депутати підтримали законопроєкт № 2178-10. Запустити ринок землі планують 1 липня 2021 року. У попередній редакції планували з 1 жовтня 2020 року. Як неодноразово повторював Зеленський, ухвалення “земельного закону” – одна з умов збільшення програми МВФ. Ось основні положення Закону. Пізніше на сайті Ради зареєстрували два проєкти постанов про скасування рішення парламенту щодо ухвалення закону Про ринок землі.
Шмигаль лякає дефолтом. Без зовнішньої підтримки міжнародних фінансових організацій в Україні можливий дефолт. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, “звичайно, ми в першу чергу повинні спрямовувати гроші на захист життя і здоров’я наших громадян, а не на погашення зовнішніх боргів. Тому без підтримки міжнародних фінансових організацій для того, щоб погасити зовнішні і внутрішні борги, напевно, нам доведеться просто впасти в прірву дефолту”, – сказав Шмигаль.
Плани щодо індексації пенсій. Як заявив прем’єр-міністр, Мінсоцполітики проводить перерахунок і шукає можливість проіндексувати пенсії вже в квітні. Раніше індексацію планували провести в травні. У Пенсійному фонді також зазначили, що якщо пенсійні виплати затримують, то необхідно звертатися до контакт-центру Пенсійного фонду.
У столиці за недотримання самоізоляції штрафуватимуть. У Києві розпочав роботу спеціальний моніторинговий центр, який контролюватиме дотримання режиму самоізоляції. Як заявив Кличко, за порушення правил штрафуватимуть від 17 тис. грн. Водночас, в МВС відзначають, що відсутність медичної маски на вулиці або приготування шашликів в парку або де-небудь в дозволеному місці не є підставою для штрафу.
До речі, про зміни в оподаткуванні під час карантину. У новому відео на YouTube-каналі Finance.ua Голова комітету з питань податкового та митного права Національної асоціації адвокатів України Яків Воронін докладно розповідає, які податкові зміни для бізнесу вже ввели, і що змінюється в цьому напрямку в зв’язку з продовженням карантину.
Власників єврономерів поки що не штрафуватимуть. Як зазначає Закарпатська митниця, у зв’язку зі встановленням карантину, особи, відповідальні за дотримання режиму тимчасового ввезення, повинні звертатися до митниці ввезення ТЗ з письмовою заявою на продовження терміну тимчасового ввезення. Тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно громадянами, які ввезли зазначені транспортні засоби в Україну, для їхніх особистих потреб.
Бензин повинен подешевшати. Антимонопольний комітет анонсував нові заходи в кампанії, які допоможуть здешевити бензин на 3-5 грн. АМКУ зустрінеться з керівниками мереж АЗС, що працюють під брендами WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar, UPG для зниження цін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас