17:43 27.07.2020

Луческу залишає київське "Динамо" через чотири дні після призначення - ЗМІ

2 хв читати
Луческу залишає київське "Динамо" через чотири дні після призначення - ЗМІ

Румунський фахівець Мірча Луческу заявив, що залишає посаду головного тренера київського футбольного клубу "Динамо".

Своє рішення 74-річний Луческу в інтерв'ю gsp.ro пояснив небажанням працювати в атмосфері ворожості: призначення колишнього головного тренера донецького "Шахтаря", яке відбулося чотири дні тому, фанати "Динамо" сприйняли в штики.

"На жаль, я вирішив відмовитися від можливої співпраці з "Динамо" (Київ). Я дякую сім'ї Суркісів за довіру і запрошення, але я не можу перебувати в атмосфері ворожості, особливо з боку тієї групи ультрас, чия підтримка так потрібна команді під час матчів", - сказав Луческу.

Він зазначив, що "ніколи не був боягузом".

"Я приймав спортивні виклики. Доказом цьому служать переходи з "Галатасарая" у "Бешикташ" або з "Динамо Бухарест" у "Рапід Бухарест" з уболівальниками, які перебувають у серйозному суперництві, але чесні, які зустріли мене з надією і з якими мені вдалося виграти титули в цих країнах", - сказав Луческу.

"Я не можу прийняти своїх фанатів, діючих проти інтересів клубу", - заявив також він.

Луческу зазначив, що його прихід у київське "Динамо" "не має жодного стосунку до зарплати".

"Гроші непокоїли мене в останню чергу", - сказав він.

"Я хотів повернутися у футбол, в Україну, де я відчув величезне задоволення, знову увійти в цю атмосферу, настільки хвилюючу і повну непередбачуваного футболу. Я зробив це з ентузіазмом, з повною впевненістю в потенціалі молодих українських гравців, багато з яких є членами збірних", - заявив фахівець.

Україна стала для Луческу багатою на титули країною. Під його керівництвом донецький "Шахтар" вісім разів виграв чемпіонат України, сім - Суперкубок України, шість - Кубок України. Крім того, сезон-2008/09 ознаменувався для "Шахтаря" виграшем Кубка УЄФА. У "Шахтарі" він працював із травня 2004-го до травня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА