11:50 20.02.2020

У Південній Кореї повідомляють про першу жертву Covid-19, кількість заражених перевищила 100 осіб

1 хв читати

На території Південної Кореї зафіксували першу смерть людини, що заразилася коронавірусом Covid-19, повідомляють у четвер південнокорейські ЗМІ.

За їхніми даними, помер пацієнт однієї з лікарень міста Чхондо на півдні країни. Він раніше був госпіталізований у зв'язку із зараженням і отримував медичну допомогу. Точну причину його смерті поки що не встановлено.

Крім того, кількість заражених вірусом в країні, за останніми даними, вже перевищила 100 осіб. Раніше повідомлялося про приблизно 80 заражених.

Патогенність Covid-19 вища, ніж вірусу, що викликав атипову пневмонію 2002-3003 років (SARS), він значно складніше піддається лікуванню. Водночас смертність від коронавірусу нижча, ніж від вірусу SARS.

Значно частіше до нинішньої інфекції схильні люди від 50 років і старше, у них частіше зустрічаються серцево-судинні захворювання і хвороби головного мозку. У такої категорії осіб спричинена новим коронавірусом пневмонія у разі поганого контролю швидко переходить у дихальну недостатність.

Окрім того, на відміну від пацієнтів із SARS, у яких вражалися переважно легені, новий коронавірус вражає також серце, нирки, кишечник й інші органи. З цієї причини лікування пацієнтів із новою коронарною пневмонією важче, ніж у пацієнтів із SARS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА