RU
 

Кім Чен Ин заявив, що переконав Трампа припинити ворожнечу

Корреспондент.net,  13 червня 2018, 08:16
0
384
Кім Чен Ин заявив, що переконав Трампа припинити ворожнечу
Дональд Трамп і Кім Чен Ин провели переговори в Сінгапурі

Інформаційне агентство Північної Кореї повідомило, як лідер КНДР вів переговори із президентом США.

Лідер КНДР Кім Чен Ин в ході переговорів з президентом США Дональдом Трампом заявив, що обидві сторони повинні припинити ворожі військові дії, і американський президент з цим погодився. Про це в середу, 13 червня, повідомило північнокорейське агентство ЦТАК, повідомляє УНН.

"Шановний вищий керівник сказав, що для забезпечення миру і безпеки в регіоні необхідно прийняти сміливе рішення припинити ворожі військові дії, що дратують один одного. Президент США висловив розуміння щодо цього і заявив про намір припинити спільні військові навчання США і Південної Кореї, які Пхеньян вважає провокацією", - йдеться в повідомленні.

Кім Чен Ин заявив, що США і КНДР необхідно вжити системних заходів для забезпечення регіональної стабільності, а також денуклеаризації Корейського півострова.

"Для досягнення миру, стабільності і денуклеаризації на Корейському півострові обидві країни повинні обіцяти, що будуть ставитися з порозумінням одна до одної і не будуть живити ворожнечу, і для гарантії цього вони повинні вжити юридичні і системні заходи", - наводить агентство слова Кім Чен Ина.

"Лідери КНДР і США також зійшлися на думці, що для досягнення денуклеаризації Корейського півострова необхідно дотримуватися принципу послідовності", - йдеться в повідомленні.

Агентство зазначає, що саміт ознаменував собою "радикальний поворот у зміні відносин між КНДР і США, які були ворожими".

Також повідомляється, що США обіцяли КНДР надати гарантії безпеки, а також заявили про можливе зняття санкцій проти Пхеньяна у міру просування двостороннього діалогу.

Раніше повідомлялося, що в Сінгапурі завершилася особиста зустріч лідерів двох країн. Після неї було підписано підсумкову угоду, яка включала чотири ключові пункти.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Загострення ситуації навколо Пiвнічної Кореї
Кім Чен Ин заявив про необхідність окупації Південної Кореї
У КНДР заявили про випробування ракети з гіперзвуковою боєголовкою
США, Японія та Південна Корея засудили постачання зброї з КНДР до Росії
Північна Корея пригрозила завдати удару по авіаносцю США
КНДР закріпила у конституції політику ядерного розвитку
СПЕЦТЕМА: Загострення ситуації навколо Пiвнічної Кореї
ТЕГИ: СШАСеверная КореяпереговорыКНДРДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі