20:27 29.09.2020

Адвокати Марківа заявили клопотання про долучення до справи нових матеріалів, рішення суду стане відоме 1 жовтня

2 хв читати
Адвокати Марківа заявили клопотання про долучення до справи нових матеріалів, рішення суду стане відоме 1 жовтня

У Мілані відбулося перше засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Адвокати Віталія заявили клопотання про долучення до матеріалів справи важливих доказів, які вказують на непричетність Віталія до загибелі італійського журналіста Роккеллі", - написав Геращенко в соцмережі Facebook у вівторок.

Серед висунених стороною захисту доказів - експертизи відео- і звукозаписи пострілів, що доводять, що в бік Роккеллі стріляли з боку позицій російських найманців з відстані 150-200 метрів, а не з боку гори Карачун, розташованої на відстані 1700-1800 метрів, і комісійна військова експертиза, згідно з якою Марків не міг бачити Роккеллі та осіб, які його супроводжували, а також за своїми службовими обов'язками він не міг віддавати накази про наведення і стрільбу в їхній бік.

Також адвокати висунули як доказ документальний фільм італійського режисера The Wrong Place ("Не в той час, не в тому місці"), в якому італійські військові експерти та юристи доводять необґрунтованість обвинувачень Марківу.

Крім того, адвокати наполягають на виїзді італійських прокурорів на місце подій, в м. Слов'янськ на гору Карачун, і на проведенні там необхідних експертиз.

"Суд пішов для ухвалення рішення, яке буде оголошено на наступному засіданні в четвер, 1 жовтня", - повідомив Геращенко.

"Задоволення клопотань адвокатів, бодай часткове, свідчитиме про бажання суддів і присяжних апеляційного суду Мілана розібратися по суті. І навпаки, відмова в долученні доказів і фактів сторони захисту може показати, що і апеляція не готова ґрунтувати своє рішення на фактах і доказах", - додав він.

Як повідомлялося, в липні 2019 року Як повідомлялося, суд першої інстанції, суді міста Павії (Італія) в липні 2019 року засудив Марківа до 24 років позбавлення волі за ймовірну причетність до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року на Донбасі на початку російської агресії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що рішення італійського суду буде оскаржено.

24 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили вирок Марківу.

Глава української держави запропонував правову допомогу Україні в проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі.

24 вересня 2019 року під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

У Дніпропетровській області знищено 1 ворожий БпЛА - ВК "Восток"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА