RU
 

Лише шість відсотків українців вважають, що мають чудове здоров'я

Корреспондент.net,  19 листопада 2020, 17:41
0
142
Лише шість відсотків українців вважають, що мають чудове здоров я
Фото: vesti-ukr.com
Українці оцінили своє здоров'я

У тій чи іншій мірі задоволені станом свого здоров'я три чверті українців. Дуже поганим його вважають лише два відсотки опитаних.

 
Задовільним свій стан здоров'я вважає майже половина українців, що більше, ніж було в 2011 році. Ще майже третина українців задоволені своїм здоров'ям. Це випливає з даних опитування компанії Research & Branding Group, оприлюднених у четвер, 19 листопада.
 
 
 
Так, 47% опитаних заявили, що вважають свій стан здоров'я задовільним. 26% назвали його хорошим, 6% - чудовим. При цьому 15% вважають стан здоров'я поганим, 2% - дуже поганим, а 4% опитаних не визначилися з оцінкою.
 
Автори дослідження відзначають, що з 2011 року відзначається тенденція до збільшення кількості тих, хто вважає своє здоров'я задовільним, тоді як інші оцінки - як позитивні, так і негативні - демонструють тенденцію до зниження.
 
Більш оптимістичні українці в оцінці своєї фізичної форми, враховуючи вік. Так, дві третини опитаних (63%) вважають свою фізичну форму в цілому доброю, тоді як протилежної точки зору дотримується 28% респондентів, а ще 9% - не визначилися.
 
На думку українців, найбільш негативний вплив на їхнє здоров'я надають стрес і стресові ситуації (37%), неможливість отримати якісне медобслуговування і медпрепарати (36%), погана екологія (32%) і неякісні продукти харчування (29%). Далі йдуть такі фактори, як шкідливі звички (17%), спадковість і схильність до захворювань (15%), неповноцінне або незбалансоване харчування (14%), а також несприятливі умови роботи і нездоровий / неактивний спосіб життя (по 9%).
 
Опитування проводилося в період з 8 по 18 жовтня 2020 року за участю 1 801 респондента по всій Україні за винятком окупованих територій. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Максимальна похибка вибірки - 2,4%.
 
 
 
 
Раніше вчені з'ясували, що здорове життя в Україні - найкоротше серед країн Європи.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: соцопросыздоровьеукраинцысоцопрос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі