Intel призупинила поставки процесорів найбільшої китайської серверної компанії Inspur — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel призупинила поставки процесорів найбільшої китайської серверної компанії Inspur

Фондовий ринок
570
У міру загострення торгової війни між США і Китаєм в хід йдуть все нові засоби для заподіяння економічно шкоди противнику. Так, уряд США активізував свої зусилля, спрямовані на обмеження доступу до технологій американського походження для організацій, які прямо або опосередковано пов’язані зі сторонами, що несуть загрозу національній безпеці Сполучених Штатів.
Одним з таких кроків була вимога, щоб компанія TSMC припинила продаж чіпів, створених з використанням американських технологій, китайському телекомунікаційному гіганту Huawei. Ця компанія звинувачується в веденні бізнесу з Іраном в обхід санкцій США, промисловому шпигунстві та інших порушеннях. Тепер китайське видання Caixin Global повідомляє, що американський уряд обмежив компанію Intel в продажу її серверних продуктів компанії Inspur Group. Штаб-квартира Inspur розташована в китайській провінції Шаньдун. Компанія надає своїм клієнтам системи планування ресурсів підприємства (ERP), сервери, системи для обробки завдань штучного інтелекту, великих даних і інші рішення, які вимагають високопродуктивних чіпів. Inspur посідає третє місце в глобальному рейтингу виробників серверів і є найбільшим виробником серверних систем в Китаї.
Intel підтвердила припинення співпраці з компанією Inspur, назвавши це «тимчасовим рішенням». Це стало прямим наслідком нещодавнього рішення Міністерства оборони США оприлюднити список китайських компаній, які співпрацюють з США і пов’язані з Народно-визвольною армією Китаю. У цьому списку значаться 20 китайських компаній, включаючи China Mobile (ZTE), Huawei і Inspur Group.
Спочатку список був опублікований через неофіційні канали, і тому розглядався з деяким скепсисом, а його наслідки для компаній були туманними. Тепер, після публікації Caixin Global, ситуація стала прояснюватися. Стало зрозуміло, що уряд США посилює правила для компаній, які, на його думку, здатні підірвати американську технологічну перевагу перед іншими країнами.
У заяві представника Intel видавництву Caixin йдеться, що заборона на поставки носить тимчасовий характер, і компанія очікує, що її буде знято через два тижні. Сенс такого підходу полягає в тому, щоб дати Inspur час для усунення розбіжностей з постановами уряду США.
На поточний момент Inspur покладається виключно на процесори Intel. Однак чутки свідчать, що компанія також придивляється і до рішень NVIDIA GA100.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас