Вибори
11:16 06.03.2019

Бойко розповів про свої головні п'ять кроків після перемоги на виборах

3 хв читати
Бойко розповів про свої головні п'ять кроків після перемоги на виборах

Припинення війни, повернення людей і територій – головні завдання співзасновника "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка, повідомляє прес-служба політсили.

"Це головне завдання, це те, що відрізняє нас від інших політичних сил. Я вважаю, що я можу цього досягти. Незважаючи на рейтинги, можливі іміджеві втрати, я розумію, наскільки це важливо", – зазначив опозиційний політик у "Великому інтерв’ю" трьом українським каналам.

Він підкреслив, що існує тільки політичний шлях вирішення конфлікту, тому необхідно шукати компроміс.

"Потрібно переходити до прямих переговорів з усіма сторонами конфлікту. Повинні бути офіційні делегації з офіційними директивами, які зможуть напрацювати пропозиції. Друге – повинен бути особливий статус цих територій, тому що необхідно кілька років для відновлення там мирного життя. І закон про амністію для тих, хто не був причетний до тяжких злочинів", – наголосив Ю.Бойко.

"Потім, коли будуть напрацьовані пропозиції, потрібно виходити на референдум і сказати: громадяни України, ми пропонуємо такий сценарій – так чи ні? Якщо "так", то ми рухаємося далі до підписання мирного договору і повернення територій та людей", – зазначив політик.

Другий важливий крок – це припинити тарифний геноцид.

"Сьогодні людей практично викинули в позаминуле століття, коли вони змушені перекривати газ, тому що не в змозі платити. Це ганебна ситуація. Ми весь час боролися за газифікацію країни. Я був міністром, і для мене це завдання було одним із пріоритетних. І у нас показник газифікації був більшим, ніж в Росії. А сьогодні, в результаті цього тарифного геноциду, люди закривають газ і ходять в свій же сад рубати дерева на дрова", – розповів народний депутат.

Юрій Бойко підкреслив, що вирішити тарифне питання можна вже зараз. "Я зареєстрував у Верховній Раді законопроект №9403, в якому розраховано, як можна добитися зниження ціни на газ до економічно обґрунтованої. Її стеля – це 4900 грн. за тисячу кубометрів. Для всіх категорій споживачів – для населення, комунальної сфери, промисловості", – пояснив він.

Наповнення Пенсійного фонду, припинення знущання над пенсіонерами – це третє завдання.

"У нас бюджет 5 років приймається за рахунок пенсіонерів. Їм практично заморозили пенсію, сьогодні перед виборами намагаються якимось чином підкупити їх, додавши якусь символічну суму грошей, яка в рази менша, ніж їм належить за законом. Тому що за законом пенсії повинні перераховуватися щорічно на розмір офіційної інфляції", – наголосив Ю.Бойко.

Опозиційний політик зазначив, що наповнення Пенсійного фонду, ліквідація діри в ньому – це, напевно, найбільш важке завдання, яке стоятиме перед новою владою, тому що це вимагає відновлення робочих місць, підтримки реального сектору економіки, збільшення зарплат. У той же час з реальним, дієвим контролем за цінами, щоб зарплати і пенсії не з’їла інфляція.

Четвертий крок – контроль за роботою правоохоронних органів, боротьба з корупцією та свавіллям на вулицях.

"Сьогодні люди не відчувають себе захищеними. Правоохоронні органи в основному займаються боротьбою між собою, а громадяни залишилися один на один зі злочинністю. Необхідно відновити довіру до правоохоронної системи, відновити її функції", – сказав парламентарій.

П’яте завдання – за 3-5 років вийти на досить високий, ефективний рівень економіки.

"Як буде проходити відновлення економіки? 6-7 галузям, які є провідними в країні, надається максимальна підтримка. І потім вони як локомотив піднімають всю економіку. Для нас це космічна галузь, сільське господарство, автомобільна галузь, суднобудування, літакобудування, машинобудування. Тому що якщо в цих галузях створюється одне робоче місце, вони дають 10-15 в інших. Я впевнений, що ми впораємося з цим завданням, і за 3-5 років в Україні буде ефективно працююча економіка", – підкреслив Ю.Бойко.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА