19:32 11.08.2020

В Офісі генпрокурора обговорили співпрацю України і Нідерландів у справі MH17 напередодні чергових судових слухань в Гаазі

2 хв читати

Заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов і посол Королівства Нідерланди в Україні Йоганнес де Мол обговорили шляхи подальшої співпраці в рамках розслідування всіх обставин авіакатастрофи в небі над окупованою частиною Донбасу.

"Українська сторона координує свою роботу з партнерами по JIT (міжнародна спільна слідча група - ІФ-У). Ми робимо все необхідне для встановлення всіх причетних до цього злочину. Мета подальшого розслідування - ідентифікувати осіб з числа екіпажу установки "Бук" і чиновників, які віддавали накази про направлення зенітно-ракетного комплексу в Україну", - цитує Мамедова у вівторок увечері прес-служба Офісу генпрокурора.

Крім того, сторони обговорили подання позову Нідерландів в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії через знищення літака. Мамедов запевнив, що в разі прийняття Україною рішення приєднатися до позову Офіс генпрокурора надасть всю необхідну інформацію.

Як повідомлялося, літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною з ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

В Окружному суді Гааги триває судовий процес, що розпочався 3 березня 2020 р, щодо чотирьох обвинувачених у справі МН17. Після перерви слухання поновляться 31 серпня, на цьому етапі заплановані виступи адвокатів потерпілих і розгляд клопотань адвокатів одного з обвинувачених.

Нідерланди 10 липня 2020 року подали в ЄСПЛ позов проти Росії в зв'язку з катастрофою літака рейсу МН17 на Донбасі. Позов був зареєстрований під номером 28525/20 15 липня.

Влада Нідерландів надала ЄСПЛ всю "доступну і яка стосується справи інформацію" у цій справі. Матеріали, які передадуть до суду, будуть використовуватися і для індивідуальних позовів, поданих родичами жертв катастрофи.

"Домогтися справедливості для 298 жертв збитого літака рейсу МН17 - є і буде залишатися найголовнішим пріоритетом уряду", - заявив глава МЗС Нідерландів Стів Блок.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

Богомолець: Мартиненко робив усе, щоб Україна ставала кращою

Польща не накладала обмежень на використання Україною польської зброї, українці можуть воювати, як хочуть

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА