06:52 24.09.2018

Бойовики здійснили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки

2 хв читати
Бойовики здійснили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки

У неділю на Донбасі бойовики зробили провокаційний обстріл житлового сектора Горлівки, обвинувативши в цьому Збройні сили України, а також обстріляли працівників, які виконували аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водогону неподалік Авдіївки, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"23 вересня підконтрольні бойовикам ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито обстріли Збройними силами України житлового сектора Горлівки, внаслідок чого було пошкоджено 12 будинків по вулицях Нансена й Артилеристів", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у неділю ввечері з посиланням на українську сторону СЦКК.

В інформації зазначено, що за твердженням бойовиків, вогонь вівся нібито з напрямку підконтрольного Україні Торецька (шахта Південна) з загальною витратою в 135 боєприпасів. Жертв серед цивільного населення при цьому зареєстровано не було.

У свою чергу українські військові підтверджують факт обстрілу, проте, з боку бойовиків.

"Відповідний провокаційний обстріл дійсно мав місце, але був здійснений з району колишнього бетонного заводу в Горлівці з 120-мм міномета з використанням 4-х боєприпасів", - сказано в повідомленні.

"Даний факт ще раз підтверджує злочинні наміри збройних формувань Російської Федерації скомпрометувати Збройні сили України, поклавши на них відповідальність за порушення режиму припинення вогню, недотримання Мінських домовленостей і завдання шкоди цивільному населенню", - відзначили в українській стороні СЦКК.

Крім того, в неділю в Авдіївці бойовиками були обстріляні працівники підприємства "Вода Донбасу", які виконували аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації пошкоджень Південно-Донбаського водогону. Обстріл здійснювався із застосуванням станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Як зазначається, роботи були негайно припинені, цивільні працівники евакуйовані. Без подачі води залишилися Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Курахове, Павлопіль, Селидове та Волноваха.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА