Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Вже другий українець захворів на коронавірус на борту Diamond Princess


Загальна кількість заражених людей на кораблі становить понад 130 осіб. Їх евакуюють із судна до місцевих лікарень
Загальна кількість заражених людей на кораблі становить понад 130 осіб. Їх евакуюють із судна до місцевих лікарень

Коронавірус виявили у другого українця на Diamond Princess, підтверджені 66 нових випадків хвороби

У другого з українців на борту лайнера Diamond Princess виявили коронавірус 2019-nCoV, повідомляє офіційний сайт корабля. Всього ж на лайнері зафіксовані 66 нових випадків захворювання, 45 із них зафіксовано у японців.

Загальна кількість заражених людей на кораблі становить понад 130 осіб. Їх евакуюють із судна до місцевих лікарень.

Тих, хто залишився на кораблі, попросили залишатися в каютах, їм дозволяють ненадовго виходити на відкриті палуби. При цьому їх просять носити маски та триматися подалі один від одного поза каютами.

Проєкт пропагандиста Прилєпіна: чи є політичні шанси у «партії «Новоросії»?

Партія письменника, колишнього бойовика угруповання «ДНР» та відвертого пропагандиста «русского мира» Захара Прилєпіна йде в російську політику. Він оголосив про створення руху «За правду», куди увійшли не тільки російські шоумени Юлія Чичеріна, Вадим Самойлов та Іван Охлобистін, а й соратники вбитого ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка. Які ідеї відстоює новостворений рух та чи є у нього шанси на виборах? У цьому розбиралися журналісти проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Свобода слова і військові: чи можна критикувати Зеленського?

Військовий проти Зеленського. За неповажний пост у соцмережі щодо президента український військовослужбовець отримав сувору догану, але впевнений, що нічого не порушив і буде судитися. Чи можна військовим критикувати керівництво країни, чи вважають це проблемою в армії, та як на схожі ситуації реагують в країнах НАТО? Розбиралися у цьому журналісти телепроєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

Міністр оборони про розведення військ, викриті схеми, стандарти НАТО і паперову армію​

Прикметник «новий» із різними іменниками чи не найбільш вживане слово в інтерв’ю міністра оборони України. Андрій Загороднюк розповідає про нові підходи, нових командирів, нову техніку і новітнє озброєння.

Про очікувані нові точки розведення сил на Донбасі теж поінформував, хоча при цьому зауважує, що воно має сенс лише з гуманітарної точки зору. Для поліпшення ж безпекової ситуації іноземні військові формування мають залишити Україну, а незаконні військові формування роззброїтися та розформуватися.

Народжена в Україні британка отримала «Оскар» за найкращий короткий документальний фільм

Британська продюсерка українського походження Елена Андрейчева здобула «Оскар» за стрічку «Навчаючись скейтбордингу в зоні війни (якщо ти дівчина)». Фільм виграв у номінації «Короткий документальний фільм», повідомляє «Голос Америки».

Стрічка розповідає про дівчат у столиці Афганістану Кабулі, які живуть у незаможних районах міста. Вони разом ходять до школи, вчаться читати і писати та водночас навчаються їзди на скейті, таким чином здобуваючи впевненість у собі.

Елена Андрейчева народилась у Києві, зараз живе і працює в Лондоні. До цього вона працювала над створенням документальних фільмів разом із BBC, National Geographic, Discovery Channel. Серед її історій – фільми про роботу медиків у Лесото, життя тюремних банд у США, про шукачів бивнів мамонтів у Сибіру та інші.

«Найважливіший аспект моєї роботи та моя мотивація – це щире бажання дізнатися, як це – жити життям людей, які присутні в моїх фільмах», – пише Андрейчева про себе на власному вебсайті.

Крамп-Карренбауер не стане наступницею Меркель – ЗМІ

Лідер провідної партії німецької правлячої коаліції – Християнсько-демократичного союзу – Аннегрет Крамп-Карренбауер не буде на виборах у 2021 році балотуватися на посаду федерального канцлера. Про це повідомляють німецькі ЗМІ та інформаційні агентства з посиланням на джерела в партії.

Крамп-Карренбауер у грудні 2018 року змінила Ангелу Меркель на посаді лідера ХДС. Її називали найімовірнішою наступницею Меркель і на посту канцлера – в разі перемоги партії на майбутніх виборах. Крамп-Карренбауер, однак, так і не змогла завоювати достатню популярність як серед публіки, так і у власній партії. Недавній скандал в Тюрінгії, де ХДС підтримала кандидатуру місцевого прем'єра разом із правопопулістською «Альтернативою для Німеччини», також не сприяв популярності лідера партії.

KRUTЬ: про бандуру, війну, дружбу з Монатіком, Віктором Павліком та гуртом «Хамерман знищує віруси»

Вона набрала найбільшу кількість балів як від суддів, так і від глядачів у першому півфіналі відбору на «Євробачення-2020».​

Марина Круть є співачкою, композиторкою, поетесою і музиканткою. Родом із міста Хмельницького, закінчила школу мистецтв за класом «бандура». Після 2016 року розпочала свою сольну кар'єру. У 2017 році взяли участь у талант-шоу «Х-фактор», а в 2020-му вийшла у фінал національного відбору «Євробачення».

Нехай цей день буде сповненим любові!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG