17:15 04.04.2018

Мінрегіон має намір дозволити вбудовані в житлові будинки дитячі садки

2 хв читати

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило оновлені державні будівельні норми (ДБН), що дозволяють розміщення дошкільних навчальних закладів на перших двох поверхах житлових багатоповерхових будинків.

"Ми хочемо розширити можливість дитячих садків, вбудованих у житлові будинки. Раніше допускалися вбудовано-прибудовані, тепер ми розбили їх на групи: якщо діти перебувають у садку до 16 годин, вони можуть бути вбудовані, це стосується і дитсадків до 80 місць. Дитсадки на 120 місць - вбудовано-прибудовані та, можливо, потім зможемо розширити до 160 місць", - наводить коментар заступника міністра регіональної політики Льва Парцхаладзе його прес-служба.

За її даними, відповідні зміни містяться в проектах ДБН В.2.2-4-201Х "Будинки та споруди. Заклади дошкільної освіти" та ДБН Б.2.2-Х: 201Х "Планування і забудова територій", які в Мінрегіоні планують затвердити найближчим часом.

"У багатьох випадках, особливо в центральних районах великих міст, немає навіть достатньо місця, щоб розмістити новий окремий дошкільний навчальний заклад. Можливість проектування невеликих садків, вбудованих або прибудованих до житлових будинків, дасть змогу значно зменшити цю диспропорцію і забезпечити жителів необхідною соціальною інфраструктурою там, де немає можливості будувати окремі дошкільні навчальні заклади", - зазначив Л.Парцхаладзе.

Відповідно до розроблених змін, такі дитсадки мають відповідати нормам ДБН щодо житлових будинків, а земельна ділянка навчального закладу має відокремлюватися огорожею та зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку. Організація та озеленення групових майданчиків, інсоляція і освітленість приміщень вбудовано-прибудованого і прибудованого дитячого садка мають відповідати вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму й вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого Міністерством охорони здоров'я.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА