19:50 12.11.2019

У Києві найменували понад 40 вулиць у п'яти районах

2 хв читати
У Києві найменували понад 40 вулиць у п'яти районах

На засіданні 12 листопада Київський міська рада прийняла рішення про найменування низки вулиць для вшанування пам'яті видатних українських громадських, державних, культурних, наукових і військових діячів, повідомляє прес-служба міськради.

Були найменовані сорок вулиць у Голосіївському, Солом'янському та Дарницькому районах столиці.

Так, в Голосіївському районі з'явилися вулиці Тадея Рильського (етнографа, економіста, громадського і культурного діяча), Соломії Павличко (письменниці, літературознавця, перекладачки, публіцистки, автора праць з теорії літератури, історії фемінізму), Валеріана Підмогильного (письменника, перекладача, одного з видатних представників "розстріляного відродження") та інші.

У Солом'янському районі серед інших з'явилися вулиці Дмитра Григоровича (авіаконструктора, творця першого гідроплана), Антіна Ждановича (державного і військового діяча часів визвольної війни Богдана Хмельницького) і провулок Марусі Чурай, а також вулиця Скіфська і провулок Сарматський.

У Дарницькому районі нові назви отримали три вулиці - вулиця Андрія Кизила на честь Героя України (посмертно), який загинув під час російсько-української війни, вулиця Мілени Рудницької на честь суспільно-політичного діяча, журналістки, письменниці, вчительки, глави центральної управи Союзу Українок, і вулиця Петра Радзіня на честь екс-командувача Національними збройними силами Латвії, який в 1918 році вступив до Української армії гетьмана Скоропадського, а пізніше - до армії Української Народної Республіки.

Також у Голосіївському та Солом'янському районах з'являться вулиці Кирила Гвоздика на честь живописця-монументаліста та вулиця Пилипа Коновала на честь національного героя Канади, героя Першої світової війни, єдиного в історії українця, нагородженого орденом Хреста Вікторії.

У Шевченківському районі з'явилася вулиця Аміни Акуєвої - лікаря, громадської активістки і військовослужбовця, учасниці Революції гідності і війни на Сході України.

У Дніпровському районі вулицю Панельну перейменували на честь Андрія Аболмасова, учасника Євромайдану, добровольця і учасника АТО, який загинув на Донбасі.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА