RU
 

Підсумки 09.08: Перший загиблий і особливий статусСюжет

Корреспондент.net,  10 серпня 2020, 06:56
0
1236
Підсумки 09.08: Перший загиблий і особливий статус
Фото: NEXTA Live
За попередньою інформацією, молода людина загинула

Під час нічних протестів у Мінську під колеса автозака потрапила людина; Київ заявив про готовність визнати кримських татар корінним українським народом. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У Мінську заявили про смерть активіста

У результаті протестів у Білорусі - перший загиблий. Ним виявився молодий чоловік, який потрапив під колеса автозака. Крім того, ЗМІ повідомили, що ще чотири людини перебувають в реанімації.

У день виборів президента Білорусі було затримано більш як 120 активістів. Серед них є спостерігачі на виборчих дільницях, журналісти і активісти. Всього за останні три місяці виборчої кампанії, за даними центру, було затримано понад 1,5 тисячі осіб.

Під ранок понеділка центральна виборча комісія Білорусі заявила, що явка виборців на виборах глави держави на момент закриття дільниць склала 84,05%. За попередніми даними ЦВК, Лукашенко набирає 81,35% голосів, Світлана Тихановська - 8%, третє місце зайняв "кандидат проти всіх".

Зеленський заявив, що дасть кримським татарам особливий статус

Президент зазначив, що з початком анексії Криму питання захисту прав та законодавчого визначення особливого статусу кримськотатарського народу в Україні стали ще більш актуальними. Він заявив, що кримські татари в Україні на законодавчому рівні найближчим часом отримають статус корінного народу на півострові.

У Кабміні заявили про зниження кількості безробітних

Кількість безробітних в Україні за останній тиждень зменшилася практично на 6 тис. осіб. За словами прем'єра, за урядовими програмами подолання часткового безробіття вдалося зберегти 360 тис. робочих місць.

Україна пояснила, хто може перетнути адмінкордон з Кримом

Закритий адміністративний кордон з Кримом дозволили перетнути в окремих випадках. Рішення про перетин КПВВ за гуманітарними підставами буде приймати Держприкордонслужба за погодженням з міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Масові протести в Бейруті

Тисячі людей вийшли на акцію протесту з вимогою до уряду Лівану подати у відставку. В ході протестів у столиці Лівану Бейруті постраждали понад 700 осіб. Був убитий один поліцейський. Ще 19 учасників протесту були затримані. Також поліцейські застосували проти демонстрантів сльозогінний газ.

У Києві знайшли вибухівку

У центрі Києва поліція виявила і знешкодила вибуховий пристрій. Співробітники поліції виїхали на вулицю Велика Васильківська після надходження повідомлення про виявлення підозрілого предмета. Фахівці-вибухотехніки знешкодили цей предмет, ніхто не постраждав.

Кількість інфікованих COVID-19 в Україні стрімко зросла

Рівень захворюваності на коронавірус зріс в майже в 2,5 рази в Україні, в порівнянні з початком червня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він же закликав українців не ігнорувати карантинні правила.

У Нігері вбили туристів

Група озброєних терористів напала на французьких туристів на південному заході Нігера, в результаті вбито вісьмох осіб. Напад стався в заповіднику Куре, який приваблює туристів з усього світу.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 31.05: Дозвіл США і безпекові угоди
СюжетПідсумки 30.05: Знищення катерів і допомога ФРН
СюжетПідсумки 28.5: Безпекові угоди і снаряди від Чехії
СюжетПідсумки 27.5: Атака за 1800 км і зброя на мільярд
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: КиевКрымские татарыКрымсмертьЛукашенкопротестыбезработицаубийствоКабмин УкраиныМинскакции протестаВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі