В "Нафтогазі" розповіли, що може зупинити "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" розповіли, що може зупинити "Північний потік-2"

Енергетика
1207
Комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко заявив, що будівництво газопроводу “Північний потік-2”, яке в липні почалося в Німеччині, можуть зупинити американські санкції або позиція Данії.
Про це Вітренко розповів в інтерв’ю українській службі Deutsche Welle.
За його словами, Данія може відкласти, а в подальшому і погіршити ситуацію з “Північним потоком-2”.
“У них є закон, що дозволяє їм при винесенні відповідного рішення (надання дозволу на будівництво газопроводу. – Ред.) керуватися міркуваннями національної безпеки, і цього рішення також досі немає”, – зазначив Вітренко.
Він підкреслив, що важливим фактором є американські санкції. За словами Вітренка, в США є розуміння того, що “Північний потік-2” – це “політично мотивований проект, націлений на підкуп європейських політиків і розкол європейських країн”.
“Далі просто питання того, коли це буде трансльовано в якісь дії. Плюс ми також бачимо ініціативу Конгресу США, яка націлена на те, що повинні бути введені автоматичні санкції проти “Північного потоку-2”. На це також є надії з нашого боку”, – зазначив Вітренко.
В кінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газопроводу “Північний потік-2”, по якому природний газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.
У серпні почнуться роботи з безпосереднього укладання труб. Спорудження спірного газопроводу “Північний потік-2”, проти якого різко виступають Україна, країни Балтії і Польща і США, планується завершити до кінця 2019 року.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас