RU
 

Помпео був присутній при розмові Трампа із Зеленським - ЗМІ

Корреспондент.net,  1 жовтня 2019, 03:59
0
450
Помпео був присутній при розмові Трампа із Зеленським - ЗМІ
Майкл Помпео чув розмову Трампа із Зеленським

Вперше стало відомо, хто ще з американської сторони причетний до розмови, яка спровокувала скандал.

 

Держсекретар Майкл Помпео був присутній при розмові Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, яка привела до початку процедури імпічменту президента США. Про це в понеділок, 30 вересня, повідомляє CNN з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

 
"Державний секретар Майкл Помпео безпосередньо був присутній під час телефонної бесіди 25 липня між президентом Дональдом Трампом і українським лідером Володимиром Зеленським, яка привернула до себе увагу на минулому тижні після публікації скарги викривача", - наголошується в повідомленні.
 
Інформація про те, хто саме міг бути безпосередньо причетний до цієї розмови, яка спричинила початок формальної процедури імпічменту президента США, з'являється вперше.
 
Раніше Помпео фігурував в цьому скандалі, коли мова йшла про роль Держдепартаменту в переговорах української влади з Білим домом.
 
Крім того, минулого тижня перед оприлюдненням тексту розмови Трамп повідомив, що Помпео погодив це питання з українською стороною.
 
Нагадаємо, телефонна розмова Трампа із Зеленським викликав скандал в американських політичних колах і підштовхнула спікера Палати представників Ненсі Пелосі оголосити про початок процедури імпічменту.
 
Минулого тижня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, але демократи продовжують наполягати на імпічменті президента.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: Импичмент ПрезидентаСШАУкраина-СШАТрамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі