20:29 17.02.2021

Профільний комітет рекомендує Раді прийняти в цілому законопроекти про зміни до законів про відкритість розмірів зарплати в держкомпаніях і "Про культуру"

2 хв читати
Профільний комітет рекомендує Раді прийняти в цілому законопроекти про зміни до законів про відкритість розмірів зарплати в держкомпаніях і "Про культуру"

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні і в цілому проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів, що забезпечують відкритість інформації про розмір оплати праці в державних компаніях (№3952), повідомила заступник глави комітету Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу").

"Підтримані комітетом поправки передбачають поширення вимоги відкритості інформації про розмір оплати праці також на комунальні підприємства і організації", - написала Кравчук в Facebook у середу.

За її словами, згідно із законопроектом інформація про зарплати в держкомпаніях повинна публікуватися не тільки щомісяця, але і за підсумками року - "приховати мільйонні премії не вийде".

Народний депутат також наголосила, що розкрити розмір зарплат доведеться всім юридичним особам публічного права, зокрема і створеним опосередковано (наприклад, підприємство, створене іншим державним підприємством).

Кравчук повідомила, що комітет також рекомендував парламенту прийняти у другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до закону "Про культуру", щодо загальних засад надання населенню культурних послуг (№4318).

Вона розповіла, що комітет погодився з поправками до другого читання законопроекту, серед яких - внесення до переліку базової мережі закладів освіти сфери культури (художні школи, художні ліцеї, художні коледжі, установи вищої мистецької освіти).

За її словами, згідно зі схваленими поправками до засад державної політики додано такі, як стимулювання розвитку креативних індустрій і вироблення конкурентоспроможного креативного продукту, а також захист і збереження культурних цінностей.

Крім того запропоновані поправки конкретизують поняття базового набору культурних послуг на рівні ОТГ (об'єднаних територіальних громад - ІФ).

Народний депутат розповіла, що комітет також запропонував Кабміну розглянути питання введення культурної субвенції для громад, яким не вистачає фінансових потужностей для забезпечення своїх жителів базовим набором культурних послуг.

"При комітеті створено робочу групу для вироблення відповідних змін до Бюджетного кодексу, яка до травня 2021 року сформує пропозиції", - резюмувала Кравчук.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА