В Україні заборонили необґрунтоване використання символіки Нацполіції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні заборонили необґрунтоване використання символіки Нацполіції

Казна та Політика
420
Верховна Рада прийняла закон № 7474, який передбачає штрафи за необґрунтоване використання назви і символів Національної поліції. «За» з другого разу проголосували 233 народні депутати (спершу – 190 народних обранців).
Законопроект передбачає введення штрафів за використання найменування Національної поліції або похідних від нього.
«У нас є проблема в Україні, що кожна громадська організація або приватна фірма сьогодні може поставити в свою назву слово «поліція». Маємо десятки прикладів, коли деякі громадські організації або приватні охоронні фірми кажуть, що ми там «поліція якоїсь Сумської області», «поліція Одеської області». У людей виникає сумнів, вони можуть подумати, що люди, які не мають стосунку до поліції, все-таки мають стосунок до неї. Тому ми запропонували прийняти закон, за яким вводиться адміністративний штраф 1000 або 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для тих організацій, які незаконно використовують назву «поліція», – пояснив суть законопроекту нардеп Антон Геращенко.
Так, незаконне використання найменування і ознак приналежності до Національної поліції, зокрема викладених іноземною мовою, в тому числі на транспорті, тягне за собою штраф від 17 до 34 тис. грн.
Якщо найменування Нацполіція або її символіку на одязі, транспорті, будівлях або бланках документів використали органи держвлади, місцевого самоврядування, юридичних осіб або фізичні особи-підприємці – штраф складе від 34-51 тис. грн.
Повторне порушення протягом року буде передбачати штраф від 51 до 68 тис. грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас