12:00 14.04.2018

Глава Міноборони Франції поширила в "Твіттері" відео удару по Сирії

2 хв читати
Глава Міноборони Франції поширила в "Твіттері" відео удару по Сирії

Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі опублікувала у своєму "Твіттері" відеоролик з ракетним ударом по сирійській території, якого завдали США і їхні союзники в ніч на суботу.

"Запуск крилатої ракети з одного з наших багатоцільових фрегатів минулої ночі в Середземному морі. Мета – завод з виробництва хімічної зброї, підконтрольний сирійській владі", – наголошується в повідомленні, опублікованій разом з відеороликом.

"У ніч, за вказівкою президента Франції, французька армія в тісній координації з американськими і британськими військовослужбовцями провела операцію в Сирії", – написала раніше Ф.Парлі.

Крім того, міністр збройних сил Франції заявила в суботу, що французькі удари по Сирії були націлені на "підпільну програму розвитку хімічної зброї".

"Мета проста – перешкодити режиму знову використовувати хімічну зброю", – сказала вона, виступаючи з заявою разом з міністром закордонних справ Жан-Ів Ле Дріаном.

"Головний центр досліджень і два інших наразилися на удари з використанням морських і повітряних засобів. Повітряний рейд було здійснено з кількох баз у Франції в напрямку узбережжя Сирії. Були використані крилаті ракети при синхронізації дій з нашими американськими і британськими союзниками", – пояснила французький міністр.

За її словами, в Середземному морі було розгорнуто флот для точного нанесення цих ударів – два багатофункціональних фрегати у супроводі суден захисту та підтримки.

"Ми подбали про те, щоб росіяни були попереджені заздалегідь", – заявила міністр.

"Ми не шукаємо конфронтації, і ми відкидаємо будь-яку логіку військової ескалації", – продовжила Ф.Парлі.

Глава французького оборонного відомства підтвердила вірність Франції міжнародній коаліції в боротьбі проти ІДІЛ, поки що ця загроза зберігається".

Ф.Парлі подякувала американським і британським союзникам і особливо своїм колегам – міністрам оборони США і Великої Британії, з якими вона вела інтенсивні консультації щодооперації.

Вона схвалила "професіоналізм, чіткість, і мужність" французьких військовослужбовців, які забезпечили "гарне виконання цієї дуже складної операції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА