17:09 27.01.2021

Держкомісія з ТЕБ та НС визначила заходи протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня

2 хв читати
Держкомісія з ТЕБ та НС визначила заходи протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні в середу розглянула й ухвалила низку заходів центральних і місцевих органів влади з протидії загрозам під час ускладнення погодних умов 27-28 січня, повідомила прес-служба уряду.

Зазначається, що до кінця доби 27 січня та протягом 28 січня в деяких областях України очікується суттєве погіршення погодних умов: сильні снігопади, посилення швидкості вітру, заметіль, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Чернігівській обласним державним адміністраціям доручено на період ускладнення погодних умов: перевести територіальні підсистеми в режим підвищеної готовності; організувати цілодобову роботу штабів та оперативних груп для координації дій; забезпечити міжобласну взаємодію і регулювання транспортних потоків; донести до населення через ЗМІ про ускладнення погодних умов і порядок дій під час негоди; а також забезпечити стійке функціонування систем електро-, тепло- та газопостачання населених пунктів і потенційно небезпечних об'єктів та розчищення доріг.

У свою чергу Мінінфраструктури, "Укравтодор", "Укртрансбезпеки", Нацполіція та ДСНС спільно з облдержадміністраціями забезпечать профілактичну обробку дорожнього покриття і прибирання снігу на дорогах і в населених пунктах; організують інформування про очікуване ускладнення ситуації на дорогах перевізників і водіїв; встановлять контроль за організацією пасажирських перевезень, зокрема щоб своєчасно обмежити рух транспорту і не допускати виїзд автобусів із людьми в період ускладнення погоди; підготують місця для тимчасових стоянок транзитного транспорту.

Крім того, в областях, де очікуються інтенсивні опади, передбачено вивести снігоочисну і посипочну техніку на найбільш складні ділянки доріг. Також будуть приведені в готовність мобільні пункти обігріву для надання допомоги в разі виникнення автомобільних заторів.

У свою чергу Нацполіція має збільшити кількість патрулів для регулювання руху на час сильних снігопадів та ожеледиці, а також забезпечити на дорожніх постах інформування водіїв великовантажного транспорту про впроваджені обмеження за маршрутом руху.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА