RU
 

Росія висловила США протест через дипустанови

Корреспондент.net,  17 серпня 2018, 14:57
0
387
Росія висловила США протест через дипустанови
Фото: Скриншот из видео
МЗС РФ направило США ноту протесту

МЗС РФ поскаржилося в ООН на Вашингтон через порушення норм міжнародного права щодо їхніх дипустанов у США.

 
Міністерство закордонних справ Росії висловило протест Вашингтону у зв'язку з регулярними порушеннями Сполученими Штатами норм міжнародного права щодо російських дипломатичних представництв. Про це в п'ятницю, 17 серпня, повідомляє прес-служба МЗС РФ.
 
У відомстві заявили, що вже звернули увагу ООН на цю проблему, так як, за словами відомчих представників, її наслідки виходять далеко за рамки російсько-американських двосторонніх відносин. Зазначається, що генеральному секретарю організації було передане відповідне повідомлення Росії.
 
"У зв'язку з тривалим грубим порушенням Сполученими Штатами Америки норм міжнародного права щодо дипломатичних представництв і консульських установ Росії на території США Міністерство закордонних справ Росії висловило Державному департаменту рішучий протест, направивши по дипломатичних каналах відповідну ноту", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, 26 березня адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення вислати 60 російських дипломатів і закрити Генконсульство РФ у Сіетлі у зв'язку із ситуацією навколо отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.
 
У відповідь на рішення Вашингтона російська влада закрила генконсульство США в Санкт-Петербурзі.
 
Минулої осені посольство РФ у Вашингтоні повідомило, що американській стороні заявлений рішучий протест у зв'язку з тим, що з російських об'єктів дипломатичної нерухомості, що знаходяться під контролем влади США, були зірвані прапори.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: РоссияСШАООНМИД РФконсульстводипломатические отношения
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі