11:56 30.04.2018

Прес-центр штабу АТО на Донбасі припиняє свою роботу

2 хв читати
Прес-центр штабу АТО на Донбасі припиняє свою роботу

30 квітня 2018 року припиняє свою роботу прес-центр штабу антитерористичної операції (АТО) через переформатування операції на Донбасі.

"Сьогодні, 30 квітня 2018, прес-центр штабу АТО припиняє свою діяльність", - йдеться в повідомленні прес-центру в Facebook вранці в понеділок.

Керівництво АТО і колектив прес-центру дякує співробітникам ЗМІ за співпрацю у висвітленні подій на Донбасі.

Як повідомлялося, 13 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко анонсував зміну антитерористичної операції на сході України в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.

23 квітня міністр оборони України Степан Полторак підтвердив, що 30 квітня завершиться антитерористична операція на Донбасі і почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил, і вже здійснюється передислокація органів військового управління.

"30 квітня ми завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", - сказав міністр.

Зміна формату антитерористичної операції на Операцію об'єднаних сил (ООС) прописана в законі "про реінтеграцію Донбасу".

Як повідомлялося, прийнятий закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" передбачає, що стратегічне керівництво силами і засобами, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ, здійснює Генштаб, а керівництво безпосередньо в Донецькій і Луганській областях - командувач Об'єднаних сил, якого призначає президент України за поданням начальника Генштабу.

16 березня 2018 року П.Порошенко призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил. До цього С.Наєв був заступником начальника Генштабу Збройних сил України, а раніше проходив службу на посаді начальника штабу - першого заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА