Верховний суд США затвердив нові правила видачі Green Card — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд США затвердив нові правила видачі Green Card

Казна та Політика
1801
Верховний суд Сполучених Штатів затвердив нові правила видачі Green Card. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.
Як повідомляється, суд дав згоду на ініціативу Білого дому щодо запровадження суворіших правил для мігрантів. Нововведення полягають у відмові в наданні посвідки на проживання тим мігрантам, які в майбутньому можуть потребувати державної допомоги.
Судді задовольнили клопотання адміністрації президента Дональда Трампа про скасування рішення суду нижчої інстанції, який заблокував цю ініціативу на час судових розглядів щодо її законності.
Противники нововведення називають його “тестом на спроможність”, який збільшить диспропорцію між мігрантами з різних країн.
За це рішення проголосували п’ять суддів, четверо виступили проти. Серед тих, хто підтримав ініціативу Білого дому, були головний суддя Джон Робертс і ще два судді, призначені Трампом.
Мігранти становлять малу частку тих, хто отримує соціальну допомогу, оскільки багато з них не мають на це права через міграційний статус. Правозахисники побоюються, що нові правила будуть відлякувати мігрантів від того, щоб просити допомогу у держави. Водночас нові норми можуть дати міграційним чиновникам право відмовити в наданні легального статусу в Сполучених Штатах багатьом заявникам, зазначають критики нової практики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас