Нефьодов розкритикував законопроєкт про локалізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нефьодов розкритикував законопроєкт про локалізацію

Казна та Політика
1323
Ексголова Державної митної служби Максим Нефьодов розкритикував законопроєкт №3739 про локалізацію галузей машинобудування та введення локалізації як кваліфікаційного критерію для участі в закупівлі.
Про це він написав у Facebook.
“Ціла група депутатів з різних фракцій щойно зареєструвала законопроект #3739, який так само хоче підтримати “український Ланос”.
Звісно, підтримка українського бізнесу – це добре. Я теж за підтримку. Але ж пропонується геть не захистити від свавілля перевіряючих, виділити гранти, гарантувати кредити чи знизити податки. Пропонується не допускати на торги продавців великого переліку товарів, у яких рівень локалізації менше якогось відсотка”, – написав він.
“Мрія авторів законопроекту: “Мерседес злякається і побудує тут завод, тільки аби не втратити омріяний український ринок”.
Реальність: “З‘явиться ціла індустрія прокладок, які будуть клеїти українські логотипи на іноземну продукцію, і продавати їх із пристойною націнкою – адже конкуренція в торгах буде нижчою”, – додав Нефьодов.
За його словами, це порушує Угоду про Асоціацію із ЄС, Угоду про Зону Вільної Торгівлі із Канадою, Угоду GPA Світової організації торгівлі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас