21:39 06.10.2020

Проект фільму компанії "Кіноквартал" переміг у конкурсі на отримання держфінансування

2 хв читати
Проект фільму компанії "Кіноквартал" переміг у конкурсі на отримання держфінансування

Документальний фільм про футбольних фанатів виробництва ТОВ "Кіноквартал" переміг у чотирнадцятому конкурсному відборі Державного агентства України з питань кіно на отримання державного фінансування.

Згідно з повідомленням прес-служби Держкіно, за результатами 14-го конкурсного відбору Рада щодо державної підтримки кінематографії відібрала 72 кінопроекти за 10-ма напрямками.

У категорії "Неігрові національні фільми" відібрано 22 проекти, серед яких і документальний фільм "Фанати" режисера Олександра Брагіна.

Виробником "Фанатів" є "Кіноквартал", який належить режисерові і сценаристові "Студії Квартал-95" Андрію Яковлєву. До вересня 2019 року ця компанія належала першому помічникові президента України Сергію Шефіру, а до цього перебувала у власності президента Володимира Зеленського.

Продюсером фільму "Фанати" виступив Андрій Яковлєв, режисером і автором сценарію - Олександр Брагін.

"Наш фільм - це дослідження футбольного фанатського руху на прикладі угруповань ультрас українських клубів. Його соціальний феномен, ідеології, традиції та цінності. Через ретельне висвітлення життєвих перипетій, конфліктів, компромісів, різних за соціальним статусом, характером і віком героїв фільм відповість на питання: що рухає людьми, які зберігають вірність кольорам свого клубу протягом всього життя", - йдеться в короткому змісті до кінопроекту.

Загальний бюджет фільму - 3,978 млн грн, 50% якого автори планують покрити за рахунок державної підтримки.

Запланована дата прем'єри - листопад 2021 року.

Фільм "Фанати" ТОВ "Кіноквартал" брав участь і в 12-му конкурсному відборі в 2019 році на отримання держфінансування, але тоді не потрапив до списку переможців.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА